Vergemakkelijken export en import bij internationaal zakendoen

Wilt u internationaal zakendoen en producten of diensten exporteren of importeren? Wil je weten welke plichten je moet betalen of welke regels je moet volgen? Als u een klein bedrijf op zoek naar internationaliseren, Access2Markets is voor u.Access2Markets heeft alles wat je moet weten over rechten, belastingen, productregels en vereisten voor alle EU-landen en meer dan 120 andere markten over de hele wereld. Een eenvoudig portaal dat u helpt om internationaal zaken te doen.Elk product heeft een code. U kunt het vinden op Access2Markets. U heeft de code nodig om te weten welke douanerechten en nationale of lokale belastingen u moet betalen.Zoek uit welke procedures en formaliteiten te volgen.Access2Markets vermeldt de productregels en -vereisten per product.Worstelen om de oorsprongsregels voor uw product te begrijpen? Access2Markets ‘selfassessment tool, ROSA zal u helpen!

Problemen met importeren of exporteren?

Laat het ons weten als u geconfronteerd wordt met barrières in een specifieke markt of zoek de bestaande barrières in de database.Alle handelsovereenkomsten van de EU in één oogopslag. Kijk hoe uw bedrijf ervan kan profiteren. Access2Markets bevatten een lijst van deze markten met bijzonderheden over de oorsprongsregels, de bescherming van de intellectuele eigendom van de EU, investeringen, markten voor overheidsopdrachten,...Hoe een verlaging van tarief vragen?Om voor een verlaagd tarief in aanmerking te komen bij internationaal zakendoen, moet u de juiste documenten overleggen aan de douaneautoriteiten van het land van invoer. Elke handelsovereenkomst van de EU vermeldt de documenten die u nodig hebt. Controleer hoe u de oorsprong van uw product kunt bewijzen of of u een „geregistreerde exporteur” moet zijn.

Het Access2Markets platform raadplegen

U kan het Access2Markets platform raadplegen op de site van de European Commission.Via onderstaande video krijgt u alvast een korte rondleiding van het platform. Zo wordt internationaal zakendoen weer een stapje eenvoudiger.

Extra informatie nodig? NKVK - De Nederlands Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg is er voor duizenden MKB'ers die (meer) internationaal willen ondernemen. Een goede kennis van de markt, bekend geraken met de wetgeving en het vinden van de juiste partners zijn essentieel. Voor u is een vrijblijvend gesprek met NKVK de eerste stap in de goede richting.

Onze nieuwsbrief

Krijg alle updates over onderzoeken en business opportuniteiten!

Bedankt! U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.
Oeps, er ging iets mis!

Ontdek onze gratis Gids over "Succesvol Zakendoen in België"

  • Cultuurverschillen
  • Fiscale opportuniteiten
  • Juiste contactgegevens
  • Alle info in één gids