Het LIFE-programma helpt bedrijven om hun milieuvriendelijke producten, technologieën, diensten en processen op de markt te brengen.

Deze zogenaamde near-market projecten ontwikkelen innovatieve en demonstratieve oplossingen die duidelijke milieu- en/of klimaatvoordelen bieden. Het kan bijvoorbeeld gaan om afvalbeheer, circulaire economie, hulpbronnenefficiëntie, water-, lucht- of klimaatmitigatie.

Deze projecten hebben ook een hoog niveau van technische en commerciële voorbereiding. Dit betekent dat de oplossingen tijdens of kort na de voltooiing van het project onder bijna marktomstandigheden (op industriële of commerciële schaal) kunnen worden geïmplementeerd.

Het LIFE-programma heeft bijgedragen aan de ondersteuning van groene innovaties en schone technologische oplossingen in heel Europa. Naast de financiering van maximaal 55 % van elk project draagt het financieringsinstrument LIFE bij aan de commercialisering van innovatieve oplossingen, waardoor de markttoegang wordt vergemakkelijkt.

Elk jaar publiceert de Europese Commissie LIFE-oproepen tot het indienen van voorstellen. Aanvragers van projecten dicht bij de markt kunnen van toepassing zijn op het gebied van mitigatie van en aanpassing aan klimaatverandering, circulaire economie en levenskwaliteit.

Neem contact op met Enterprise Europe Network Brussel of neem contact op met NKVK voor meer informatie over het LIFE-programma.

Onze nieuwsbrief

Krijg alle updates over onderzoeken en business opportuniteiten!

Bedankt! U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.
Oeps, er ging iets mis!

Ontdek onze gratis Gids over "Succesvol Zakendoen in België"

  • Cultuurverschillen
  • Fiscale opportuniteiten
  • Juiste contactgegevens
  • Alle info in één gids