NKVK Marktstudies & Zakelijke gidsen.

Voor bedrijven en organisaties die actief zijn op de Belgische en Nederlandse markt is een goede kennis van hun markt erg belangrijk. Daarom brengt de NKVK, door middel van gedegen onderzoek, verschillende sectoren in België in kaart in haar marktstudies en schrijft het zakelijke gidsen over een aantal juridische en andere thema’s.

Marktstudies

The Belgian Construction Industry 2017

This market study provides a comprehensive overview of the size, structure and current developments within the Belgian construction industry. It contains key figures about the different subsectors namely residential construction, non-residential construction and civil engineering. The study also focusses on key information about the companies within the construction sector as well as the distribution and production of building materials.

An extensive overview of the most important branch organisations, journals and fairs are given. To make it a complete reference tool, a digital database of about 900 of the most important companies in the sector by activity is included (construction companies, contractors, architects, research and engineering agencies, wholesalers, manufacturers, etc.).

Table of content

Price:

NKVK & Beluned members €270 (VAT excl.)
Non Members €360 (VAT excl.)

Order now!

The Belgian Foodservice Market 2017

This market study provides an informative and detailed overview of the size, structure and current developments within the Belgian Foodservice sector. It contains key figures about the different subsectors namely hospitality, catering and convenience. In addition, this study gives you an insight into the most important trends and characteristics of the sector as well as the different food categories.

An extensive overview of the most important branch organisations, journals and fairs are given. To make it a complete reference tool, a listing of the most important Belgian foodservice operators is included.

Table of content

Price:

NKVK & Beluned members: €176 (VAT excl.)
Non-members: €235 (VAT excl.)

Order now!

De Belgische Voedingsretail 2016

Deze marktstudie biedt u een uitgebreid overzicht van de Belgische voedingsretail. De marktstructuur en marktomvang worden belicht en de marktaandelen van de belangrijkste spelers worden toegelicht. Er wordt aandacht besteedt aan recente marktontwikkelingen en het belang van de verschillende winkeltypes. En er wordt een internationale vergelijking gemaakt.

Daarnaast worden de belangrijkste trends binnen het assortiment en de specifieke productgroepen beschreven. Ook de Belgische consument wordt geanalyseerd voor wat betreft bestedingen, koopgedrag, winkel en productkeuze, en consumptieplaats. Tot slot vindt u informatiefiches van de belangrijkste voedingsretailers, alsook van de meest interessante beurzen en vakbladen in de sector. Een interessante sector uitgebreid in kaart gebracht.

Inhoudsopgave

Prijs:

NKVK & Beluned-leden: €176 (excl. BTW)
Niet-leden: €235 (excl. BTW)

Bestel nu!

De Belgische Voedingsindustrie 2016

Deze marktstudie biedt u een actueel en uitgebreid overzicht van de Belgische voedingsindustrie. U krijgt inzicht in de belangrijkste kerncijfers, karakteristieken en trends binnen deze sector. Bovendien wordt verder ingegaan op de verschillende deelsectoren van deze industrie; o.a. de verwerking van vlees, vis, chocolade, suikerwerk, zuivel, dranken, granen, deegwaren, groenten en fruit, dierenvoeding en oliën en vetten komen aan bod.

Naast een overzicht van de top 50 voedingsbedrijven in België krijgt u per deelsector een overzicht van de belangrijkste spelers. Bovendien ontvangt u de contactgegevens digitaal. Deze digitale database omvat gegevens van  ± 450 bedrijven uit de voedingsindustrie met vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer evenals algemeen e-mailadres, website en omzetgegevens indien gekend.

Inhoudsopgave

Prijs:

NKVK & Beluned-leden: €259 (excl. BTW)
Niet-leden: €345 (excl. BTW)

Bestel nu!

De Belgische Doe-het-zelfmarkt 2016

Deze actuele marktstudie biedt u een overzicht van de omvang, de structuur en de karakteristieken van de Belgische doe-het-zelfmarkt. Het groeiend belang van e-commerce en andere belangrijke trends worden besproken.
Bovendien krijgt u naast ontwikkelingen op productniveau ook inzicht in de doe-het-zelfconsument aan de hand van demografische gegevens, huisvestingsinformatie, koopgedrag en dergelijke meer.

Daarnaast vindt u de contactgegevens van en informatie over de verschillende aankoopgroeperingen en winkelformules alsook een adressenlijst van de 100 grootste retailers. U ontvangt deze adressenlijst bovendien ook in digitale vorm. Tot slot vindt u een overzicht van brancheorganisaties, beurzen en vakbladen.

Inhoudsopgave

Prijs:

NKVK-Beluned-leden: €187,50 (excl. BTW)
Niet-leden: €250 (excl. BTW)

Bestel nu!

De Belgische Meubelmarkt 2015

Deze uitgebreide marktstudie geeft u een actueel overzicht van de Belgische meubelmarkt. Niet alleen wordt ingegaan op de Belgische meubelindustrie maar ook de Belgische meubeldistributie komt aan bod. Voor zowel productie als handel krijgt u inzicht in de belangrijkste kerncijfers evenals trends en karakteristieken. Ook krijgt u een uitvoerige toelichting over de Belgische meubelconsument en zijn aankoopgedrag. Verder worden thema’s als e-commerce en reclame besproken.

Naast een overzicht van sectororganisaties, beurzen en vakbladen vindt u een adressenlijst van de belangrijkste bedrijven in de sector en dit voor zowel productie als handel dewelke u ook digitaal ontvangt.
Deze digitale database omvat gegevens van  ± 230 bedrijven uit de meubelsector (top 100 meubelproducenten, top 100 meubelhandelaren, aankoopgroeperingen en ketens slaapcomfort) met vermelding van naam, ondernemingsnummer, adres, woonplaats, telefoonnummer evenals algemeen e-mailadres, website en omzetgegevens indien gekend.

Inhoudsopgave

Prijs:

NKVK-Beluned-leden: €215 (excl. BTW)
Niet-leden: €285 (excl. BTW)

Bestel nu!

De Belgische Transportsector 2015

Deze uitgebreide marktstudie geeft u een actueel overzicht van de Belgische goederentransportsector. U krijgt o.a. informatie over de verschillende deelsectoren: wegtransport, transport over water, transport via de lucht en spoortransport. Voor de sector in zijn geheel en de deelsectoren krijgt u inzicht in de omvang, de structuur, investeringen, trends en karakteristieken, etc. Ook wordt ingegaan op de belangrijkste havens en luchthavens in België.

Naast een overzicht van beurzen, vakbladen en sectororganisaties vindt u een adressenlijst van de belangrijkste transportbedrijven in België naar deelsector. Bovendien krijgt u deze adressenlijst in digitale vorm.

Inhoudsopgave

Prijs:

NKVK & Beluned-leden: € 233 (excl. BTW)
Niet-leden: €310 (excl. BTW)

Bestel nu!

De Belgische Tuinmarkt 2014

Deze actuele marktstudie biedt u een uitgebreid overzicht van de Belgische tuinmarkt. Zo worden de omvang, de verschillende winkeltypes, en de belangrijkste karakteristieken, trends en ontwikkelingen van de sector in kaart gebracht. Tevens wordt het aankoopgedrag en de tuinbeleving van de Belgische consument geanalyseerd en is er aandacht voor de sierteeltbranche.

Daarnaast vindt u de contactgegevens van en informatie over de verschillende inkoopgroeperingen en ketens met hun vestigingen alsook een adressenlijst van de 150 grootste zelfstandige tuincentra. Bovendien ontvangt u dit contactenoverzicht in een digitale database. Tot slot vindt u een overzicht van relevante beurzen en vakbladen.

Inhoudsopgave

Prijs:

NKVK-Beluned-leden: €240 (excl. BTW)
Niet-leden: €320 (excl. BTW)

Bestel nu!

De Belgische Farmaceutische industrie 2014

Deze marktstudie biedt u een actueel en uitgebreid overzicht van de Belgische farmaceutische industrie. U krijgt inzicht in de kerncijfers, trends en karakteristieken alsook de structuur van de markt. Bovendien wordt dieper ingegaan op de ontwikkeling, de registratie en de terugbetaling van geneesmiddelen in België.

Naast een individuele analyse van de top 10 farmaceutische productiebedrijven in België ontvangt u een algemene adressenlijst van de 100 belangrijkste bedrijven en laboratoria in de sector. Bovendien ontvangt u deze adressenlijst ook digitaal.

Inhoudsopgave

Prijs:

NKVK & Beluned-leden €195 (excl. BTW)
Niet-leden: €260 (excl. BTW)

Bestel nu!

De Belgische (Petro)chemische industrie 2014

Deze markstudie biedt u een actueel en uitgebreid overzicht van de Belgische (petro)chemische industrie. U krijgt inzicht in de belangrijkste kerncijfers, trends en karakteristieken, alsook de kansen en bedreigingen voor deze sector. Bovendien wordt dieper ingegaan op de verschillende deelsectoren van deze industrie; o.a. raffinage, basischemie, en kunststof- en rubberverwerking komen aan bod.

Naast een uitgebreide analyse van de top 15 chemische bedrijven in België ontvangt u een digitale adressenlijst van de 150 belangrijkste spelers ingedeeld naar deelsector.

Inhoudsopgave

Prijs:

NKVK & Beluned-leden: €203 (excl. BTW)
Niet-leden: €270 (excl. BTW)

Bestel nu!

De Belgische Machinebouw- en Mechatronicasector 2014

Deze marktstudie biedt u een actueel en uitgebreid overzicht van de Belgische machinebouw- en mechatronicasector. U krijgt inzicht in de belangrijkste kerncijfers, trends en karakteristieken, alsook de geografische verdeling van de activiteiten. Bovendien wordt dieper ingegaan op de verschillende deelsectoren van deze industrie; komen aan bod: Compressoren, Food equipment, Gereedschapsmachines, Industriële automatisering, Industrieovens, Land- en tuinbouwmachines, Machines voor de voedings-, verpakkings- en farmaceutische industrie, Machines voor burgerlijke bouwkunde, Pompen en appendages, Textielmachines, Tandwielen en transmissies.

Ook krijgt u een overzicht van de belangrijkste brancheorganisaties, vakbladen en beurzen. Verder ontvangt u per deelsector een adressenlijst van de belangrijkste bedrijven (in totaal +/- 325 adressen).

Inhoudsopgave

Prijs:

NKVK & Beluned leden: €240 (excl. BTW)
Niet-leden: €320 (excl. BTW)

Bestel nu!

De Belgische Speelgoedmarkt 2012

Wist u dat Belgische speelgoedwinkels tot 60% van hun jaaromzet halen in de periode van Sinterklaas en Kerst? De speelgoedmarkt is dan ook bij uitstek een seizoensgebonden markt. Ontdek de specifieke karakteristieken van de branche en meer.

Deze marktstudie brengt voor u de Belgische speelgoedmarkt in kaart, en dit zowel langs distributie- als toeleveringszijde. Hoe is de branche gestructureerd en wat zijn de belangrijkste spelers? Wat zijn de belangrijkste consumententrends en bestaan hierin regionale verschillen? Hoe evolueert deze branche naar de toekomst toe?

Inhoudsopgave

Prijs:

NKVK & Beluned-leden: € 150 (excl. BTW)
Niet leden: € 200 (excl. BTW)

Bestel nu!

De Belgische markt voor babyartikelen 2012

Het Belgisch geboortecijfer loopt de laatste jaren lichtjes op, en babies, ongeacht de economische situatie, hebben allerlei spulletjes nodig. Kan men in de laatste jaren evenwel veranderingen waarnemen in het consumentengedrag of de uitgaven aan babyartikelen? Dit rapport geeft u antwoord op deze vragen en veel meer.

Wat is de omvang van de Belgische markt voor babyartikelen en hoe is deze gestructureerd. Welke zijn de karakteriestieken van deze sector en wat zijn de trends en ontwikkelingen binnen deze branche? Welke consumententrends kan men onderscheiden. Wie zijn de belangrijkste marktspelers? Dit alles en meer kan u terugvinden in dit handig naslagwerk.

Inhoudsopgave

Prijs:

NKVK & Beluned-leden: €150 (excl. BTW)
Niet leden: €200 (excl. BTW)

Bestel nu!

Zakelijke gidsen

De NKVK en Beluned zorgen dat u op de hoogte bent van juridische mogelijkheden en zakelijke verplichtingen bij het zaken doen in België. Wij hebben de volgende juridische rapporten tot onze beschikking:

Succesvol Zakendoen in België

Door onze eigen ervaringen en die van onze partners te bundelen in deze gids kunnen we u houvast geven om voorbereid zaken te doen in België.
Deze gids biedt u een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten en thema’s zoals:

  • Culturele verschillen in het zakendoen in België
  • Marketing en communicatieverschillen tussen Nederland en België
  • Juridische aandachtspunten bij het zakendoen in België
  • Fiscale aspecten bij het zakendoen in België
  • Vestigen in België
  • Personeel in België
  • Financiële en bancaire aspecten van het zakendoen in België

Gratis

Vraag nu de gratis digitale gids aan

Uitvoeren van werken Luxemburg 2012

In Nederland, België en Luxemburg zijn er heel wat verschillen om een vestiging op te starten.
Wat zijn de fiscale verplichtingen als je op occasionele basis werken wilt uitvoeren in Luxemburg? Hoe voldoe je aan de aanmeldingsplicht? Welke regels gelden er voor de aangifte van detachering? Op al deze vragen krijgt u antwoord in het rapport “Uitvoeren van werken Luxemburg 2012”.

Prijs:

NKVK & Beluned- leden: €38,00 (excl. BTW)
Niet-leden: €50,00 (excl. BTW)

Bestel nu!

Vestiging in België 2015

In Nederland en België zijn er heel wat verschillen om een vestiging op te starten.
Wat zijn de verschillen tussen een BV en een BVBA? Of is het voor u interessanter een NV of eenmanszaak op te richten? Wat zijn de gevolgen voor de natuurlijke personen bij uw oprichting? Ook het sociaal statuut, de BTW en administratieve verplichtingen worden toegelicht.

Prijs:

NKVK & Beluned-leden: €85,00 (excl. BTW)
Niet-leden: €114,00 (excl. BTW)

Bestel nu!

Start typing and press Enter to search