[vc_row][vc_column width="5/6"][vc_column_text css=".vc_custom_1543398226828{margin-bottom: 0px !important;}"]

Uw bedrijf ontwikkelen betekent soms dat u naar het buitenland moet of dat u, integendeel, buitenlandse klanten in België ontvangt. Hebt u klanten of partners uitgenodigd? Hier volgen enkele ideeën om ervoor te zorgen dat hun zakenreis vlot verloopt en dat uw gesprekken optimaal starten.

Naar het buitenland gaan is meestal erg aangenaam. Zakenreizen kunnen echter snel stressvol worden, vooral als ze elkaar opvolgen. Uw zakelijke klanten delen – ongeacht hun nationaliteit – gemeenschappelijke punten die u niet over het hoofd mag zien als u wilt dat uw ontmoeting tot iets concreets leidt. Het zijn over het algemeen ervaren professionals met hoge verantwoordelijkheden. Ze hebben het bijzonder druk en stellen hoge eisen. Uw rol als gastbedrijf: er alles aan doen om te voorkomen dat uw gasten uitgeput of overstuur in uw kantoren aankomen.

Checklist van wat u moet nagaan

  1. Als u de trein- of vliegtickets van uw gasten hebt geboekt, stuur hen dan snel de elektronische tickets en vergeet niet hen op de hoogte te brengen van eventuele wijzigingen. Vertel uw gasten ook hoe ze het best naar de ontmoetingsplaats komen. Stuurt u hen een auto? Moeten ze een taxi nemen? Geef hen alle relevante informatie en ook de naam en contactgegevens van een referentiepersoon, indien nodig.
  2. Geef uw gasten duidelijk aan waar ze naartoe moeten: de hoofdzetel van het bedrijf, een ontmoetingsplaats, een hotel? Geef hen voor elk van deze plaatsen het adres en de faciliteiten die ze ter plaatse kunnen gebruiken: hebben ze er toegang tot een computer of moeten ze hun laptop meenemen? Is er wifi? Wat is de code? Dankzij uw goed voorbereide informatie kunnen uw gasten zich zo goed mogelijk organiseren en bespaart u hen kostbare tijd bij aankomst.
  3. Hoe verloopt het verblijf? Het gemakkelijkste voor u en uw gasten is gebruik te maken van een schema (tijdstip vergaderingen, maaltijden, pauzes, …) met vermelding van de vergaderplaatsen, aanwezige personen, nuttige telefoonnummers, enz.
  4. Denk proactief en aarzel niet om uw gasten te vragen naar specifieke behoeften. Misschien heeft een van uw bezoekers een projector nodig, of is een andere allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen. Uw gasten zullen deze kleine attenties ongetwijfeld op prijs stellen.
  5. Pas uw gedrag aan uw gast aan: de meeste Amerikanen geven een handdruk bij het begin en het einde van een project. Bij een Japanse gast is het integendeel gebruikelijk om elkaar te groeten door het bovenlichaam lichtjes voorover te buigen.
  6. De lingua franca van de zakenwereld is over het algemeen het Engels. Als er een andere taal moet worden gebruikt die u niet vloeiend spreekt, doe dan beroep op een tolk en zorg ervoor dat u de basiswoordenschat kent. Goeiedag, tot ziens, bedankt, Uw gastheren zullen deze paar woorden in hun taal appreciëren.

Waar logeert u uw gasten?

Als uw gasten meerdere dagen in België verblijven zullen ze onderdak nodig hebben. Waar logeren ze volgens u het best? In de buurt van uw bedrijf? Dicht bij de luchthaven? In een groene omgeving? Stel u deze vragen goed op tijd en denk aan de duur en het tijdschema van het verblijf.Zorg er vervolgens voor dat de accommodatie die u hebt gereserveerd ook aan de verwachtingen voldoet. Zakelijke klanten reizen om professionele redenen en verwachten als zodanig diensten die voldoen aan specifieke behoeften (rust, comfort, kwaliteitsvolle dienstverlening voor logies en catering).Van one-to-one vergaderingen tot conferenties voor 1000 personen, biedt de Martin’s Hotels groep u oplossingen op maat en de meest geschikte infrastructuur volgens uw behoeften. De hotels zijn altijd prachtig gelegen, bieden een sterke identiteit en betoverende charme. U kunt kiezen uit 7 hotels in Wallonië.Meer informatie vindt u op de website.“Les Comtes de Méan” is een hotel voor zakenreizigers en bestaat uit een echt stedelijk complex, een subtiele mix van oud en nieuw. Naast de 125 kamers beschikt het over 12 vergaderzalen, een wellnesscentrum, een bar en een bistronomisch restaurant. Ter plaatse staat één enkele contactpersoon klaar voor u gedurende uw hele verblijf.Meer informatie vindt u op de website.Vlakbij de luchthaven is Park Inn Liège Airport de ideale plek voor zakenreizigers: 100 moderne en kleurrijke kamers in de Park Innstijl. U vindt er 8 modulaire zalen (259 m²) voor uw vergaderingen, en een brasserie-restaurant.Meer informatie vindt u op de website.

Waar vergaderen?

Voorziet u belangrijke vergaderingen en beschikt u niet over genoeg ruimte om ze te organiseren? Er bestaan vele mogelijkheden om zalen te huren per voormiddag, dag of meer.Point Centre verwelkomt u voor uw vergaderingen en seminars in het hart van de Aéropole van Gosselies. De 8 modulaire vergaderzalen bieden plaats aan 2 tot 180 personen en zijn uitgerust met professionele apparatuur. Het centrum is gemakkelijk bereikbaar en beschikt over een uitgebreide gratis parkeerplaats.Meer informatie vindt u op de website.In een weelderige omgeving in het hart van het stadscentrum biedt het Théâtre de Liège u zijn ruimtes aan voor uw vergaderingen of andere evenementen. Het theater combineert hout, beton en glas en beschikt over een totale oppervlakte van 7800 m². Het mengt neoclassicisme met hedendaags design.Meer informatie vindt u op de website.

Plezier en werk combineren

Niemand vindt het fijn om 24 uur per dag te werken. Om de zakenreis van uw gasten nog aangenamer te maken kunt u daarom enkele pauzes en leuke activiteiten inplannen.Als expert in evenementen biedt Discover Belgium u een persoonlijk en op maat gemaakt aanbod. Tussen twee vergaderingen door nemen ze u mee op een culinaire en gastronomische wandeling, op ontdekking van Belgische steden en smaken. Gaat u liever voor een uitdaging? Kies dan een activiteit uit hun aanbod van “Spel&Avontuur”.Meer informatie op de website.Omdat cultuur ook een instrument is voor public relations, biedt Itinéraires u een creatieve, interactieve, exclusieve en gepersonaliseerde service. Laat u onderdompelen en vertellen over een stad op het kruispunt van grote en kleine geschiedenis. Of het nu een rondleiding is of een cultureel evenement: de routes zijn aanpasbaar en op maat gemaakt … en beschikbaar in alle talen!Meer informatie op de website.Golf is dé zakensport bij uitstek. Vele contracten worden afgesloten op de green. In de Naxhelet Golf Club hoeft u niet te kiezen tussen de vergaderzaal of de golfbaan. Er staan bovendien 35 kamers tot uw beschikking, evenals een wellnesscentrum, een restaurant en een parkeerplaats.Meer informatie op de website.

Hijs de Belgische vlag hoog

Nodigt u buitenlandse klanten, prospecten of leveranciers uit naar België? Sluit hun verblijf in stijl af: laat hen de schoonheid van ons vlakke land ontdekken en overtuig hen om bij ons te investeren50 km ten zuiden van Brussel heeft Charleroi kastelen, mijngebieden, glasfabrieken en metallurgische gebouwen omgebouwd tot evenementen- en congresruimten. Met zijn internationale luchthaven is het ook een gebied van high-tech industrieën en alternatieve cultuur. Het congrescentrum van Charleroi Espace Meeting Européen is een aanrader vanwege de toegankelijkheid, de rust, de modulaire ruimtes, het auditorium en de zalen die aangepast zijn aan elke groep.Meer informatie op de website.De Cel MICE van de Dienst voor Toerisme van de Stad Bergen biedt u een volledig gamma aan infrastructuur en activiteiten, evenals gratis aangepast advies. In Bergen zelf kunt u kiezen uit verschillende opties voor uw zakenreis.Meer informatie op de website van visitMons.De provincie Luik, dat zijn twee verschillende en complementaire bestemmingen: enerzijds de regio Luik, een oud prinsdom dat een culturele metropool is geworden. En anderzijds de kers op de taart, Spa, de parel van de Ardennen! Met meer dan 50 kwaliteitspartners, offertes op maat en de organisatie van uw startklaar verblijf, is het Convention Bureau Liège Spa Businessland uw ideale partner voor uw zakenreizen.Meer informatie op de website.Gaëlle HoogsteynWerken in het Groen[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row]

Dit vind u waarschijnlijk ook interessant

We hebben geen aanbevelingen voor dit artikel.

Op zoek naar meer?Bekijk al de blogposts.

Onze nieuwsbrief

Krijg alle updates over onderzoeken en business opportuniteiten!

Bedankt! U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.
Oeps, er ging iets mis!

Ontdek onze gratis Gids over "Succesvol Zakendoen in België"

  • Cultuurverschillen
  • Fiscale opportuniteiten
  • Juiste contactgegevens
  • Alle info in één gids