[vc_row][vc_column width="5/6"][vc_column_text css=".vc_custom_1540195465191{margin-bottom: 0px !important;}"]

Oktober 2018 is Cybersecurity awareness maand. BDO ondersteunt dit initiatief en geeft 5 tips voor de CFO in het kader van Cyberbeveiliging.

  1. Bepalen wat de meest waardevolle informatie en digitale activa van de organisatie zijn. Er zullen altijd cyberaanvallen en veiligheidsinbreuken zijn met een negatieve impact op de business. Volgens de US Security Exchange Commission (SEC) bedraagt de gemiddelde kost van de impact van een veiligheidsinbreuk 7,5 miljoen dollar.
  2. Bepalen welke Cyberverzekering nodig is om de activa van het bedrijf financieel te beschermen en de geschiktheid van de verzekering door een derde partij laten beoordelen. De verzekeringspremies stijgen aanzienlijk en dekken vaak niet alle schade veroorzaakt door een inbreuk.
  3. Bepalen wat het risico op een inbreuk van de organisatie is: volgens de meeste cybersecurity onderzoeken vloeit 60% van alle gegevensinbreuken voort uit ongeoorloofde toegang van één van de huidige werknemers van de organisatie, een ex-werknemer of een leverancier.
  4. Opstellen van een cybersecurity awareness programma voor de werknemers van het bedrijf.Door de snelle technologische evolutie zijn er bij de bedrijven meer technische veiligheidsoplossingen voor handen. Dit zorgt voor een nieuwe trend binnen de cybercrime. Ze vallen de zwakste schakel binnen de organisatie aan, namelijk de mens. Het is van groot belang om een awareness programma te implementeren dat focust op topics zoals social engineering (phishing), facturatie- en CEO-fraude, datalekken en paswoordbeheer.
  5. Bepalen of de organisatie over geschikte incident response (IR), disaster recovery (DR) en bedrijfscontinuïteitsplannen (BCP) beschikt.

Whitepaper - een pragmatische aanpak voor een betere cyberbeveiliging

Wilt u meer weten over Cyber Security? Download dan onze whitepaper “Een pragmatische aanpak voor een betere cyber beveiliging”. Daarin beschrijven we concreet wat te doen om de voornaamste cyberrisico’s van uw organisatie aan te pakken, waarbij we een pragmatische roadmap naar een betere cyberbeveiliging aanreiken.www.bdo.be

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row]

Dit vind u waarschijnlijk ook interessant

We hebben geen aanbevelingen voor dit artikel.

Op zoek naar meer?Bekijk al de blogposts.

Onze nieuwsbrief

Krijg alle updates over onderzoeken en business opportuniteiten!

Bedankt! U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.
Oeps, er ging iets mis!

Ontdek onze gratis Gids over "Succesvol Zakendoen in België"

  • Cultuurverschillen
  • Fiscale opportuniteiten
  • Juiste contactgegevens
  • Alle info in één gids