Erik Schroeven wil een link maken tussen Nederlandse en Belgische ondernemersNKVK, de Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg, heeft een nieuwe General Manager in de persoon van Erik Schroeven, voorheen Commercieel Directeur bij Voka ( Vlaams Brabant). De keuze van een professional met een succesvol en gediversifieerd parcours.

Erik Schroeven is afgestudeerd aan de KUL (Master  in Bedrijfspsychologie en Master in Business Administration, Marketing and Applied Economics) en heeft in zijn carrière reeds verschillende functies op zich genomen, met name binnen de drankengigant Seagram, waar hij, naar eigen zeggen, o.a. de marketing voor de distributiesector heeft geleerd . Een groot deel van zijn carrière bracht hij vervolgens door bij het prestigieuze champagnehuis Laurent Perrier. Als Algemeen Directeur België zorgde hij voor een ongekende groei in de Belgische markt. Nadien werd hij benoemd tot Directeur Général Laurent Perrier France en woonde hij in Parijs.Ook als ondernemer kende hij succes. Hij richtte een eigen bedrijf op in de textielsector, Limes, waar hij en zijn echtgenote het volledige proces van design tot verkoop aanstuurden.

Dankzij de ervaring als textieldistributeur en producent kent hij Nederland goed. Hij werkte twee jaar als sales manager vanuit Houten, daarna tien jaar als zelfstandig textieldistributeur voor Nederlandse merken. De Nederlandse, Franse en Belgische markt hebben dus geen geheimen voor Erik.De nieuwe algemeen directeur van NKVK zal dankzij zijn solide track record snel operationeel zijn. Hij rekent verder op zijn drietaligheid, zijn uitgebreide (inter) nationale netwerk en eigen ervaring als geboren ondernemer om het NKVK een stap verder te helpen.“België en Nederland zijn twee buurlanden die elkaar grote zakelijke kansen bieden”, zegt Erik Schroeven.

“Schroeven” is een Nederlands werkwoord dat letterlijk ‘schroeven’ betekent, d.w.z. dingen in elkaar zetten. “Mijn wens is om ondernemers uit beide landen – en zelfs uit alle drie de landen, inclusief Luxemburg – te helpen om elkaar te ontmoeten, samen te werken en te groeien. De beste manier om dit te bereiken is de ideale combinatie te vinden tussen de Belgische en Nederlandse mentaliteit.”

Info :Erik SCHROEVEN

Algemeen DirecteurNederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg

erik.schroeven@nkvk.be+

32 483 488 646

Dit vind u waarschijnlijk ook interessant

We hebben geen aanbevelingen voor dit artikel.

Op zoek naar meer?Bekijk al de blogposts.

Onze nieuwsbrief

Krijg alle updates over onderzoeken en business opportuniteiten!

Bedankt! U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.
Oeps, er ging iets mis!

Ontdek onze gratis Gids over "Succesvol Zakendoen in België"

  • Cultuurverschillen
  • Fiscale opportuniteiten
  • Juiste contactgegevens
  • Alle info in één gids