[vc_row][vc_column width="5/6"][vc_column_text css=".vc_custom_1544629191055{margin-bottom: 0px !important;}"]

Op 5 december opende Flanders Make, de onderzoeksinstelling voor de maakindustrie in Vlaanderen, gloednieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur in het Wetenschapspark van Leuven (Gaston Geenslaan 8), in aanwezigheid van Vlaams Innovatieminister Philippe Muyters.

Hiermee zullen zij de industrie in Vlaanderen nog beter ondersteunen bij de innovatie en de digitale transformatie die nodig is om mee op de trein te springen van Industrie 4.0, de vierde industriële revolutie die nu volop plaatsvindt.De industrie in Vlaanderen doet het goed: bedrijven kondigen mooie winstcijfers aan en investeren lokaal. Ze zetten steeds meer in op digitalisatie en spelen zo in op 3 wereldwijde trends:

  1. De vraag naar slimme producten en productiesystemen stijgt.
  2. Consumenten verwachten steeds meer producten op maat aan de prijs van massaproducten.
  3. De productie dient ook duurzaam te zijn en de operators moeten ondersteuning krijgen via o.a. virtual en augmented reality technologie en collaboratieve robots.

“Om onze industrie in Vlaanderen optimaal te ondersteunen in de digitale transformatie hebben we een performante, hoogtechnologische onderzoeksinfrastructuur nodig. Flanders Make ondersteunt bedrijven vanaf nu bij hun onderzoeks- en innovatieprojecten vanuit nieuwe labo’s in het Leuvense wetenschapspark. Hier kunnen bedrijven hun nieuwe producten en processen onder deskundige begeleiding evalueren, valideren en demonstreren. Zo versnellen ze hun product- en procesinnovatie en kunnen ze de internationale concurrentie de baas.”, zegt Urbain Vandeurzen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van FlandersDirk Torfs, CEO van Flanders Make licht verder toe: “Wij bouwen in Leuven ons competentiecentrum voor machinebouw verder uit. We helpen hoogtechnologische bedrijven om - via o.a. toepassing van artificiële intelligentie - slimme, autonome machines te realiseren die producten op maat kunnen maken aan de kost van serieproductie. We laten ook vele andere grote en kleine bedrijven met een hart voor innovatie mee de vruchten plukken van ons toponderzoek, en helpen de brede industrie om te digitaliseren en internationaal competitief te blijven.”Enkele highlights van de infrastructuur bij Flanders Make zijn een nieuwe generatie 3D printer, een labo voor onderzoek naar het inzetten van drones voor inspectie en transport in fabrieken, een zelfrijdende tractor voor onderzoek naar autonoom rijdende terreinvoertuigen en een labo voor de optimalisatie van machine-aandrijvingen.TomTom, VDL en DAF Trucks zijn enkele Nederlandse bedrijven die via hun Belgische dochterondernemingen lid zijn van Flanders Make.Bron: https://www.flandersmake.be/nl/over-ons/nieuws/opening-nieuwe-industrie40-labos-leuvenVragen:Tomas Van StappenManager Foreign Investments[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row]

Dit vind u waarschijnlijk ook interessant

We hebben geen aanbevelingen voor dit artikel.

Op zoek naar meer?Bekijk al de blogposts.

Onze nieuwsbrief

Krijg alle updates over onderzoeken en business opportuniteiten!

Bedankt! U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.
Oeps, er ging iets mis!

Ontdek onze gratis Gids over "Succesvol Zakendoen in België"

  • Cultuurverschillen
  • Fiscale opportuniteiten
  • Juiste contactgegevens
  • Alle info in één gids