September was een mooie maand bij de NKVK. We laten jullie alvast even meegenieten.

F1

In het begin van de maand brachten NKVK en AWEX (het Waalse export- en investeringsagentschap) een groep Nederlandse ondernemers samen met interesse in de Waalse markt. Met een veertigtal bedrijfsleiders bezochten de Grote Prijs Formule 1 van Spa Francorchamps. Naast een geweldig sportief spektakel (met spijtig genoeg een uitvallende Max Verstappen) werden waardevolle nieuwe contacten gelegd en de zaden gezaaid van toekomstige samenwerkingen.

Cultuurverschillen

Op 17 september zaten we met een 15-tal Belgische en Nederlandse zakenmensen rond de tafel om ons te verdiepen in de (zaken)cultuur van het buurland. We bekeken stereotypen en facts & figures en benaderden de bestaande verschillen vanuit een sociologisch kader. Uiteindelijk werden er concrete tips aangereikt in de domeinen van onderhandelingen, verkoop, communicatie, management en vergadercultuur. Dit alles werd, op zijn Belgisch, afgesloten met een uitgebreide zakenlunch.

Sligro en de Waterbus

Tijdens een netwerk- en inspiratiesessie in samenwerking met Flanders Investment and Trade op 18 september hoorden we van Sligro en Aqualiner (de Waterbus) over hun ervaringen bij het betreden van de Belgische markt. Beide bedrijven groeien sterk in België maar dat betekent niet dat dat ze geen hindernissen moeten overwinnen. Vanuit hun voorbeeld konden ook andere bedrijven leren hoe hun introductie of uitbreiding op de buurmarkt aan te pakken. Hierna kregen we een rondleiding in de nieuwe Sligro-ISPC-vestiging in Antwerpen en sloten we af met een smakelijke walking dinner.

Wilt u meer weten over de lidmaatschap bij de NKVK en onze dienstverlening. Lees hier!Hopelijk kunnen we ook u binnenkort op een van onze evenementen ontmoeten.Tot dan.Tom VansteenkisteAlgemeen Directeur NKVK

[gravityform id="5" title="true" description="true"]

Dit vind u waarschijnlijk ook interessant

We hebben geen aanbevelingen voor dit artikel.

Op zoek naar meer?Bekijk al de blogposts.

Onze nieuwsbrief

Krijg alle updates over onderzoeken en business opportuniteiten!

Bedankt! U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.
Oeps, er ging iets mis!

Ontdek onze gratis Gids over "Succesvol Zakendoen in België"

  • Cultuurverschillen
  • Fiscale opportuniteiten
  • Juiste contactgegevens
  • Alle info in één gids