Op 1 juli 2021 veranderen de BTW-regels voor e-commerce. Dankzij deze wetswijziging worden gelijke concurrentievoorwaarden voor ondernemingen gegarandeerd, zowel binnen als buiten de EU, dus dat is een positief gegeven.

Als webshop eigenaar ben je maar beter op de hoogte van de nieuwe BTW-regels. Er is een grote impact op je fiscalé aangifte én je hebt de verantwoordelijkheid om op jouw webshop de correcte prijzen inclusief BTW te vermelden. Ook voor webbouwers is dit een uitdaging aangezien niet alle webshop platformen complexe en verschillende BTW-voeten per land kunnen hanteren.

Wat verandert er nu precies?De nieuwe BTW-regels zijn niet zo gemakkelijk te interpreteren, misschien krijg je er zelfs wel grijze haren van.Wij goten de belangrijkste wijzigingen in een duidelijk en pragmatisch overzicht. Zo krijg je in 1 document zicht op:

  • de huidige BTW-regels
  • de nieuwe BTW-regels vanaf 1/7/2021, uitgelegd in mensentaal
  • de nieuwe regels voor pakjes met een beperkte waarde (<€22)

Onze partner voor wetgeving en fiscale zaken Sirius Legal heeft een handige checklist gemaakt die u gratis kan downloaden via de volgende link: https://siriuslegaladvocaten.be/de-nieuwe-btw-regels-voor-e-commerce/Extra informatie nodig? NKVK - De Nederlands Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg is er voor duizenden MKB'ers die (meer) internationaal willen ondernemen. Een goede kennis van de markt, bekend geraken met de wetgeving en het vinden van de juiste partners zijn essentieel. Voor u is een vrijblijvend gesprek met NKVK de eerste stap in de goede richting.

Onze nieuwsbrief

Krijg alle updates over onderzoeken en business opportuniteiten!

Bedankt! U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.
Oeps, er ging iets mis!

Ontdek onze gratis Gids over "Succesvol Zakendoen in België"

  • Cultuurverschillen
  • Fiscale opportuniteiten
  • Juiste contactgegevens
  • Alle info in één gids