De Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België, Holland House Brussels en de Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg (NKvK) nodigen u uit voor een eendaags werkbezoek ‘Introductie marktentree’ op donderdag 15 februari 2024, 13:00 – 18:30 uur in Brussel.

We verenigen kennis en netwerk en bieden sinds kort de mogelijkheid aan het Nederlands mkb om zich tijdens dit werkbezoek te laten introduceren in het voor hen relevante netwerk in België en kennis op te doen rond het juridisch en/of fiscale systeem in het buurland. Omdat wij met deze nieuwe dienstverlening een stuk maatwerk aanbieden, kunnen wij per werkbezoek een zevental bedrijven ontvangen. Graag bieden wij MOBIAN de mogelijkheid van deze dienstverlening gebruik te maken.

In samenwerking met juristen, fiscalisten en experts op het gebied van sociale wetgeving, bieden wij een dagprogramma aan waar de deelnemende bedrijven meer inzicht verkrijgen in de genoemde thema’s. Om het programma zo goed als mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de deelnemende bedrijven, plannen wij graag vooraf een intakegesprek in om jullie specifieke behoeften te identificeren. Vervolgens nodigen wij de juiste experts uit die jullie specifieke vragen tijdens het werkbezoek kunnen beantwoorden.

Wat kan u verwachten?
Tijdens het eendaags werkbezoek verkrijgt u meer inzicht in het zakendoen in/met België. Daarbij komen de volgende thema’s aan bod:

 1. de relevante instellingen en verschillen in de drie gewesten;
 2. de culturele en zakelijke verschillen in zakendoen tussen België en Nederland;
 3. het aanleggen van een netwerk in België;
 4. de fiscale valkuilen en tips m.b.t. het business/export plan;
 5. de do’s en dont’s m.b.t. oprichten van juridische entiteiten, inschrijving in het Belgisch handelsregister en het kiezen van een zeteladres in België;


Wat houdt het werkbezoek in?

 1. Eendaags werkbezoek, geheel op maat;
 2. Inhoudelijke begeleiding door experts op twee onderwerpen, keuze uit:
 3. Juridisch
 4. Fiscaal
 5. HR of sociale wetgeving
 6. Introductie rond de culturele dimensies bij zaken doen in/met België;
 7. Introductie binnen relevant netwerk van publiek en private stakeholders in Vlaanderen, Brussel en/of Wallonië;
 8. Lunch met relevante netwerkpartners en potentiële zakenrelaties;
 9. Uitnodiging voor de halfjaarlijkse netwerkbijeenkomst op de residentie van de Nederlandse Ambassade in Brussel waarvoor het zakelijke netwerk van betrokken partijen wordt uitgenodigd;
 10. Ondernemers die na dit werkbezoek extra begeleiding van NKvK wensen, krijgen dit tegen ledenvoordeel aangeboden.  

Let op: De reis- en eventuele verblijfskosten van het werkbezoek zijn uitgesloten van deze dienstverlenging en dienen door de ondernemer zelf te worden bekostigd.

Interesse?

Indien u interesse heeft om van deze dienstverlening gebruik te willen maken, dan plannen wij graag op de korte termijn een digitaal introductiegesprek in. U kunt hiervoor reeds enkele voorstellen van data doen. Tijdens dit gesprek bespreken we meer concreet jullie internationaliseringsbehoefte en/of de knelpunten die jullie ervaren met het zakendoen in België. Op basis van deze informatie wordt een op maat gemaakt dagprogramma samengesteld.

Bekijk de foto's

No items found.

Onze nieuwsbrief

Krijg alle updates over onderzoeken en business opportuniteiten!

Bedankt! U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.
Oeps, er ging iets mis!