In Algemeen, Commerciëel, Vestigen

In 2018 hebben buitenlandse bedrijven in totaal EUR 4,24 miljard geïnvesteerd in Vlaanderen. Dit cijfer is de hoogste waarde buitenlandse investeringen op jaarbasis tot nu toe en twee keer zoveel als het jaar ervoor. Buitenlandse bedrijven blijven ook veel jobs creëren in Vlaanderen, meer dan 5.300 in 2018. Nederland is net zoals vorig jaar de tweede belangrijkste buitenlandse investeerder na de Verenigde Staten. Met 37 projecten is Nederland genaderd tot op 3 van de nummer 1. De top 4 wordt vervolledigd door de twee andere buurlanden. Voor een compleet overzicht van het aantal investeringen per land en meer uitleg over het type projecten, klik hier.

Vragen:

Tomas Van Stappen
Manager Foreign Investments

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Nieuw lid: Thuis Partners Advocaten

Mijn naam is Philippe van den Heuvel en ik ben 36 jaar. Ik heb zowel de Belgische als de Nederlandse nationaliteit en ik ben geboren en getogen in Maastricht (Nederland). Mijn moeder is Belgische (Antwerpen). Via die kant heb ik tevens de Belgische nationaliteit. Ik ben sinds 2012 werkzaam als advocaat bij Thuis Partners Advocaten. […]

Spreek je al Vlaams?

Vanuit mijn job werk ik inmiddels al meer dan 10 jaar quasi dagelijks met of voor Nederlanders. Toch zal geen enkele Nederlander die me hoort me ervan verdenken Nederlander te zijn, mijn Vlaamse tongval is overduidelijk. En op zich is dat ook geen enkel probleem. Door de jaren heen heb ik wel geleerd bepaalde woorden […]

De impact van de nieuwe vennootschapswet op uw schenking in België

Met plezier deelt de NKVK het volgende interview over de nieuwe vennootschapswet. De geïnterviewde is Rutger Van Boven, een expert van onze partner, BDO. Het interview is afgenomen door Dirk Selleslagh en verscheen op 9 maart in De Tijd.  De nieuwe vennootschapswetgeving die op 1 mei van kracht wordt, biedt een aantal nieuwe mogelijkheden voor […]

Start typing and press Enter to search