In Algemeen

Op 7 mei organiseerde Flanders Investment & Trade (FIT) de Flanders International Economic Summit ‘Embracing new stories’. In de aanwezigheid van minister-president van de Vlaamse Regering Geert Bourgeois en Europees Commissaris voor Handel, Cecilia Malmström, werd een nieuwe branding toolkit gelanceerd rond 5 economische domeinen.

Internationale promotie van Vlaanderen

CEO van Flanders Investment & Trade, Claire Tillekaerts: “Export en buitenlandse investeringen vanuit en naar Vlaanderen zijn booming. Vlaanderen behoort tot de meest geglobaliseerde economieën ter wereld. Maar we moeten nieuwe manieren vinden om onze troeven en ons potentieel internationaal sterker te promoten. Het is onze ambitie om echt top of mind te worden als het op internationale handel aankomt.”

Vlaanderen

Samen met stakeholders, partners en bedrijven co-creëerde FIT een nieuwe branding toolkit rond 5 economische domeinen. De domeinen zijn: Life Sciences & Health; Food; Solution Driven Engineering & Technology; Smart Logistics and Sustainable resources and Materials & Chemistry. De tools maken Vlaanderen ‘herkenbaar’ in het buitenland, benadrukken onze oplossingsgerichte aanpak en helpt ondernemers bij het uitbreiden van hun internationale activiteiten.

De branding toolkit is beschikbaar op www.vlaanderenversnelt.be.

Sterke allianties voor een sterkere internationale positionering

Tijdens de Flanders International Economic Summit maakte Flanders Investment & Trade de tussentijdse balans op van de internationaliseringsstrategie ‘Vlaanderen Versnelt! 2017-2021’. Ook de volgende resultaten werden voorgesteld tijdens de Summit:

  • Flanders Investment & Trade creëerde sterke allianties met 17 strategische partners om economisch Vlaanderen in de toekomst nog sterker internationaal te positioneren.
  • FIT lanceerde een one-stop digitale agenda (www.veroverdewereld.be) waar internationale ondernemers die denken aan internationaliseren of exporteren naar het buitenland terecht kunnen voor het meest uitgebreide overzicht van groepszakenreizen, events en exportmogelijkheden naar het buitenland.  
  • Flanders Investment & Trade paste ook haar actieprogramma en dienstverlening aan om beter de noden te bedienen van technologie-gedreven start-ups en scale-ups. Sterke banden met VLAIO, het Vlaamse Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, incubatoren en acceleratoren bewijzen succesvol te zijn.
  • FIT versterkt haar klantendienstenverlening door ook zelf op de kar te springen van het gebruik van big data en artificial intelligence.

De implementatie van de strategie is gedeeltelijk gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de European Commissie.

Contacteer Tomas Van Stappen voor meer informatie via tomas.vanstappen@fitagency.com.

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Leeuw van de Export 2019: de 6 kanshebbers

Al voor de 18e keer reikt Flanders Investment & Trade de Leeuw van de Export uit. Met deze jaarlijkse award bekroont FIT enkele uitzonderlijke exportsuccesverhalen uit Vlaanderen van het afgelopen jaar. Uit de inschrijvingen werden tijdens de 1e juryronde 6 bedrijven geselecteerd die uitblinken qua exportresultaten. Zij zijn kanshebbers voor de exportaward op woensdag 18 […]

Nieuw lid: WD-40

Wilt u uwzelf even voorstellen? Mijn naam is Jeroen De Voogd en ik ben de Country manager voor Benelux. Hiervoor was ik Salesmanager voor Benelux en daarvoor was ik de Salesmanager voor Nederland. Ik werk ondertussen al 16 jaar voor WD-40. Wat zijn uw ambities in de Benelux markt? WD-40 specialiseert zich in technische smeermiddelen, […]

Onderzoek naar strategy trends in het Belgische bedrijfsleven

De NKVK organiseert in samenwerking met organisatieadviesbureau Berenschot een onderzoek naar de belangrijkste strategische trends in het Belgische bedrijfsleven. Het is de eerste keer dat deze partners het Strategy Trends-onderzoek houden in België. Bent u Belgische ondernemer, bestuurder of senior manager? Neem dan snel deel aan de enquête. Wat zijn de thema’s die spelen voor […]

Start typing and press Enter to search