In Algemeen

Op 7 mei organiseerde Flanders Investment & Trade (FIT) de Flanders International Economic Summit ‘Embracing new stories’. In de aanwezigheid van minister-president van de Vlaamse Regering Geert Bourgeois en Europees Commissaris voor Handel, Cecilia Malmström, werd een nieuwe branding toolkit gelanceerd rond 5 economische domeinen.

Internationale promotie van Vlaanderen

CEO van Flanders Investment & Trade, Claire Tillekaerts: “Export en buitenlandse investeringen vanuit en naar Vlaanderen zijn booming. Vlaanderen behoort tot de meest geglobaliseerde economieën ter wereld. Maar we moeten nieuwe manieren vinden om onze troeven en ons potentieel internationaal sterker te promoten. Het is onze ambitie om echt top of mind te worden als het op internationale handel aankomt.”

Vlaanderen

Samen met stakeholders, partners en bedrijven co-creëerde FIT een nieuwe branding toolkit rond 5 economische domeinen. De domeinen zijn: Life Sciences & Health; Food; Solution Driven Engineering & Technology; Smart Logistics and Sustainable resources and Materials & Chemistry. De tools maken Vlaanderen ‘herkenbaar’ in het buitenland, benadrukken onze oplossingsgerichte aanpak en helpt ondernemers bij het uitbreiden van hun internationale activiteiten.

De branding toolkit is beschikbaar op www.vlaanderenversnelt.be.

Sterke allianties voor een sterkere internationale positionering

Tijdens de Flanders International Economic Summit maakte Flanders Investment & Trade de tussentijdse balans op van de internationaliseringsstrategie ‘Vlaanderen Versnelt! 2017-2021’. Ook de volgende resultaten werden voorgesteld tijdens de Summit:

  • Flanders Investment & Trade creëerde sterke allianties met 17 strategische partners om economisch Vlaanderen in de toekomst nog sterker internationaal te positioneren.
  • FIT lanceerde een one-stop digitale agenda (www.veroverdewereld.be) waar internationale ondernemers die denken aan internationaliseren of exporteren naar het buitenland terecht kunnen voor het meest uitgebreide overzicht van groepszakenreizen, events en exportmogelijkheden naar het buitenland.  
  • Flanders Investment & Trade paste ook haar actieprogramma en dienstverlening aan om beter de noden te bedienen van technologie-gedreven start-ups en scale-ups. Sterke banden met VLAIO, het Vlaamse Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, incubatoren en acceleratoren bewijzen succesvol te zijn.
  • FIT versterkt haar klantendienstenverlening door ook zelf op de kar te springen van het gebruik van big data en artificial intelligence.

De implementatie van de strategie is gedeeltelijk gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de European Commissie.

Contacteer Tomas Van Stappen voor meer informatie via tomas.vanstappen@fitagency.com.

Newsletter

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Belgische kvk niet hetzelfde als Nederlandse kvk: 5 verschillen

De rol en het statuut van de Belgische kvk is duidelijk anders dan die van de kvk in Nederland. Nederlandse bedrijven zijn hier vaak niet van op de hoogte. Hierbij de 5 belangrijkste verschillen: Privé ipv publiek Alle kvk’s in België zijn privé-organisaties en geen overheidsorganisaties! De kamers van koophandel in België zijn meestal non-profit […]

De NIS-richtlijn ontleed – een pragmatische aanpak

De Europese Unie wil het veiligheids- en herstelniveau van kritische Netwerk- en Informatiesystemen (NIS) naar een hoger niveau tillen. De bedoeling is om leveranciers van essentiële en digitale diensten beter te wapenen tegen cyberaanvallen, die hun dienstverlening kunnen beïnvloeden. BDO heeft een whitepaper opgesteld met een pragmatische aanpak van de NIS-richtlijn. Voorbeelden uit binnen- en […]

Duurzaamheid, concurrentie en groei: de strategische verschillen tussen Nederland en België

Op 3 oktober 2019 stelden NKVK en Berenschot het Strategy Trends België 2019 rapport voor. Daarin wordt aan de hand van een bevraging van Belgische bedrijfsleiders in kaart gebracht welke strategische thema’s in de Belgische boardroom belangrijk. Een soortgelijk onderzoek werd eerder ook in Nederland uitgevoerd. Het is dus erg interessant om de resultaten voor […]

Start typing and press Enter to search