In Algemeen

Op 7 mei organiseerde Flanders Investment & Trade (FIT) de Flanders International Economic Summit ‘Embracing new stories’. In de aanwezigheid van minister-president van de Vlaamse Regering Geert Bourgeois en Europees Commissaris voor Handel, Cecilia Malmström, werd een nieuwe branding toolkit gelanceerd rond 5 economische domeinen.

Internationale promotie van Vlaanderen

CEO van Flanders Investment & Trade, Claire Tillekaerts: “Export en buitenlandse investeringen vanuit en naar Vlaanderen zijn booming. Vlaanderen behoort tot de meest geglobaliseerde economieën ter wereld. Maar we moeten nieuwe manieren vinden om onze troeven en ons potentieel internationaal sterker te promoten. Het is onze ambitie om echt top of mind te worden als het op internationale handel aankomt.”

Vlaanderen

Samen met stakeholders, partners en bedrijven co-creëerde FIT een nieuwe branding toolkit rond 5 economische domeinen. De domeinen zijn: Life Sciences & Health; Food; Solution Driven Engineering & Technology; Smart Logistics and Sustainable resources and Materials & Chemistry. De tools maken Vlaanderen ‘herkenbaar’ in het buitenland, benadrukken onze oplossingsgerichte aanpak en helpt ondernemers bij het uitbreiden van hun internationale activiteiten.

De branding toolkit is beschikbaar op www.vlaanderenversnelt.be.

Sterke allianties voor een sterkere internationale positionering

Tijdens de Flanders International Economic Summit maakte Flanders Investment & Trade de tussentijdse balans op van de internationaliseringsstrategie ‘Vlaanderen Versnelt! 2017-2021’. Ook de volgende resultaten werden voorgesteld tijdens de Summit:

  • Flanders Investment & Trade creëerde sterke allianties met 17 strategische partners om economisch Vlaanderen in de toekomst nog sterker internationaal te positioneren.
  • FIT lanceerde een one-stop digitale agenda (www.veroverdewereld.be) waar internationale ondernemers die denken aan internationaliseren of exporteren naar het buitenland terecht kunnen voor het meest uitgebreide overzicht van groepszakenreizen, events en exportmogelijkheden naar het buitenland.  
  • Flanders Investment & Trade paste ook haar actieprogramma en dienstverlening aan om beter de noden te bedienen van technologie-gedreven start-ups en scale-ups. Sterke banden met VLAIO, het Vlaamse Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, incubatoren en acceleratoren bewijzen succesvol te zijn.
  • FIT versterkt haar klantendienstenverlening door ook zelf op de kar te springen van het gebruik van big data en artificial intelligence.

De implementatie van de strategie is gedeeltelijk gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de European Commissie.

Contacteer Tomas Van Stappen voor meer informatie via tomas.vanstappen@fitagency.com.

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Brussel: registreren voertuigen (LEZ)

Dit is een reminder dat Brussel een lage-emissiezone (LEZ) is sinds 2018. Omdat de gegevens van Nederlandse voertuigen in een open-data-systeem beschikbaar zijn voor de Brusselse overheid, is een pré-registratie voor Nederlanders niet vereist. Als uw voertuig niet in België of Nederland is geregistreerd, dan moet u zich binnen 24 uur van uw bezoek registreren […]

Nieuw lid: Krinkels

Wilt u uwzelf even voorstellen? Wie bent u, wat doet uw bedrijf? Ik ben Peter Loyens, de Algemene directeur van België voor Krinkels. Krinkels is een landschapsaannemer die zich bezighoudt met de aanleg en onderhoud van publieke en privéruimtes of buitenruimtes over geheel België. Ik werk hier bijna 9 jaar. Krinkels is marktleider in zowel […]

Leeuw van de Export 2019: de 6 kanshebbers

Al voor de 18e keer reikt Flanders Investment & Trade de Leeuw van de Export uit. Met deze jaarlijkse award bekroont FIT enkele uitzonderlijke exportsuccesverhalen uit Vlaanderen van het afgelopen jaar. Uit de inschrijvingen werden tijdens de 1e juryronde 6 bedrijven geselecteerd die uitblinken qua exportresultaten. Zij zijn kanshebbers voor de exportaward op woensdag 18 […]

Start typing and press Enter to search