In Algemeen

Oktober 2018 is Cybersecurity awareness maand. BDO ondersteunt dit initiatief en geeft 5 tips voor de CFO in het kader van Cyberbeveiliging.

  1. Bepalen wat de meest waardevolle informatie en digitale activa van de organisatie zijn. Er zullen altijd cyberaanvallen en veiligheidsinbreuken zijn met een negatieve impact op de business. Volgens de US Security Exchange Commission (SEC) bedraagt de gemiddelde kost van de impact van een veiligheidsinbreuk 7,5 miljoen dollar.
  2. Bepalen welke Cyberverzekering nodig is om de activa van het bedrijf financieel te beschermen en de geschiktheid van de verzekering door een derde partij laten beoordelen. De verzekeringspremies stijgen aanzienlijk en dekken vaak niet alle schade veroorzaakt door een inbreuk.
  3. Bepalen wat het risico op een inbreuk van de organisatie is: volgens de meeste cybersecurity onderzoeken vloeit 60% van alle gegevensinbreuken voort uit ongeoorloofde toegang van één van de huidige werknemers van de organisatie, een ex-werknemer of een leverancier.
  4. Opstellen van een cybersecurity awareness programma voor de werknemers van het bedrijf.
    Door de snelle technologische evolutie zijn er bij de bedrijven meer technische veiligheidsoplossingen voor handen. Dit zorgt voor een nieuwe trend binnen de cybercrime. Ze vallen de zwakste schakel binnen de organisatie aan, namelijk de mens. Het is van groot belang om een awareness programma te implementeren dat focust op topics zoals social engineering (phishing), facturatie- en CEO-fraude, datalekken en paswoordbeheer.
  5. Bepalen of de organisatie over geschikte incident response (IR), disaster recovery (DR) en bedrijfscontinuïteitsplannen (BCP) beschikt.

Whitepaper –  een pragmatische aanpak voor een betere cyberbeveiliging

Wilt u meer weten over Cyber Security? Download dan onze whitepaper “Een pragmatische aanpak voor een betere cyber beveiliging”Daarin beschrijven we concreet wat te doen om de voornaamste cyberrisico’s van uw organisatie aan te pakken, waarbij we een pragmatische roadmap naar een betere cyberbeveiliging aanreiken.

www.bdo.be

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Leeuw van de Export 2019: de 6 kanshebbers

Al voor de 18e keer reikt Flanders Investment & Trade de Leeuw van de Export uit. Met deze jaarlijkse award bekroont FIT enkele uitzonderlijke exportsuccesverhalen uit Vlaanderen van het afgelopen jaar. Uit de inschrijvingen werden tijdens de 1e juryronde 6 bedrijven geselecteerd die uitblinken qua exportresultaten. Zij zijn kanshebbers voor de exportaward op woensdag 18 […]

Nieuw lid: WD-40

Wilt u uwzelf even voorstellen? Mijn naam is Jeroen De Voogd en ik ben de Country manager voor Benelux. Hiervoor was ik Salesmanager voor Benelux en daarvoor was ik de Salesmanager voor Nederland. Ik werk ondertussen al 16 jaar voor WD-40. Wat zijn uw ambities in de Benelux markt? WD-40 specialiseert zich in technische smeermiddelen, […]

Onderzoek naar strategy trends in het Belgische bedrijfsleven

De NKVK organiseert in samenwerking met organisatieadviesbureau Berenschot een onderzoek naar de belangrijkste strategische trends in het Belgische bedrijfsleven. Het is de eerste keer dat deze partners het Strategy Trends-onderzoek houden in België. Bent u Belgische ondernemer, bestuurder of senior manager? Neem dan snel deel aan de enquête. Wat zijn de thema’s die spelen voor […]

Start typing and press Enter to search