In Algemeen

Oktober 2018 is Cybersecurity awareness maand. BDO ondersteunt dit initiatief en geeft 5 tips voor de CFO in het kader van Cyberbeveiliging.

  1. Bepalen wat de meest waardevolle informatie en digitale activa van de organisatie zijn. Er zullen altijd cyberaanvallen en veiligheidsinbreuken zijn met een negatieve impact op de business. Volgens de US Security Exchange Commission (SEC) bedraagt de gemiddelde kost van de impact van een veiligheidsinbreuk 7,5 miljoen dollar.
  2. Bepalen welke Cyberverzekering nodig is om de activa van het bedrijf financieel te beschermen en de geschiktheid van de verzekering door een derde partij laten beoordelen. De verzekeringspremies stijgen aanzienlijk en dekken vaak niet alle schade veroorzaakt door een inbreuk.
  3. Bepalen wat het risico op een inbreuk van de organisatie is: volgens de meeste cybersecurity onderzoeken vloeit 60% van alle gegevensinbreuken voort uit ongeoorloofde toegang van één van de huidige werknemers van de organisatie, een ex-werknemer of een leverancier.
  4. Opstellen van een cybersecurity awareness programma voor de werknemers van het bedrijf.
    Door de snelle technologische evolutie zijn er bij de bedrijven meer technische veiligheidsoplossingen voor handen. Dit zorgt voor een nieuwe trend binnen de cybercrime. Ze vallen de zwakste schakel binnen de organisatie aan, namelijk de mens. Het is van groot belang om een awareness programma te implementeren dat focust op topics zoals social engineering (phishing), facturatie- en CEO-fraude, datalekken en paswoordbeheer.
  5. Bepalen of de organisatie over geschikte incident response (IR), disaster recovery (DR) en bedrijfscontinuïteitsplannen (BCP) beschikt.

Whitepaper –  een pragmatische aanpak voor een betere cyberbeveiliging

Wilt u meer weten over Cyber Security? Download dan onze whitepaper “Een pragmatische aanpak voor een betere cyber beveiliging”Daarin beschrijven we concreet wat te doen om de voornaamste cyberrisico’s van uw organisatie aan te pakken, waarbij we een pragmatische roadmap naar een betere cyberbeveiliging aanreiken.

www.bdo.be

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Nieuw lid: Thuis Partners Advocaten

Mijn naam is Philippe van den Heuvel en ik ben 36 jaar. Ik heb zowel de Belgische als de Nederlandse nationaliteit en ik ben geboren en getogen in Maastricht (Nederland). Mijn moeder is Belgische (Antwerpen). Via die kant heb ik tevens de Belgische nationaliteit. Ik ben sinds 2012 werkzaam als advocaat bij Thuis Partners Advocaten. […]

Spreek je al Vlaams?

Vanuit mijn job werk ik inmiddels al meer dan 10 jaar quasi dagelijks met of voor Nederlanders. Toch zal geen enkele Nederlander die me hoort me ervan verdenken Nederlander te zijn, mijn Vlaamse tongval is overduidelijk. En op zich is dat ook geen enkel probleem. Door de jaren heen heb ik wel geleerd bepaalde woorden […]

De impact van de nieuwe vennootschapswet op uw schenking in België

Met plezier deelt de NKVK het volgende interview over de nieuwe vennootschapswet. De geïnterviewde is Rutger Van Boven, een expert van onze partner, BDO. Het interview is afgenomen door Dirk Selleslagh en verscheen op 9 maart in De Tijd.  De nieuwe vennootschapswetgeving die op 1 mei van kracht wordt, biedt een aantal nieuwe mogelijkheden voor […]

Start typing and press Enter to search