In Algemeen, Commerciëel

Wageningen

Imec, het onderzoekscentrum op vlak van nano-elektronica en digitale technologie uit Vlaanderen, gaat samen met de Nederlandse universiteiten Radboud University en Wageningen University & Research (WUR) en het academisch ziekenhuis Radboudumc in Wageningen OnePlanet realiseren.

Dat is een nieuw innovatiecentrum voor gezondheids-, voeding- en landbouwtechnologie. De provincie Gelderland subsidieert het project met 65 miljoen euro.

Met een primaire locatie op de universiteitscampus in Wageningen zullen Imec en de partners innovaties voor voeding, landbouw en gezondheid ontwikkelen. Chiptechnologie zal een cruciale rol spelen. In een eerste fase zullen 35 onderzoekers worden aangeworven. Dit aantal moet tegen 2028 geleidelijk groeien naar 120. Met een vestiging in Eindhoven heeft Imec in Nederland inmiddels al veertien jaar expertise opgebouwd in gezondheidsoplossingen. Deze oplossingen zijn op basis van wearables en Internet of Things.

Preventie

Samen met Radboud University en Radboudumc wordt er ingezet op preventieve gezondheidszorg, preventie door gepersonaliseerde voeding en vroegtijdige diagnose. Ook zetten ze in op efficiënte behandeling en ondersteuning van chronische ziekten. Op gebied van agro- en voedingstechnologie zullen Imec en Wageningen University & Research onderzoek doen naar sensoren, robotisering, kunstmatige intelligentie, data analyse en digitale connectiviteit voor innovatieve landbouwtechnologie. Daarnaast zal Imec in samenwerking met het bedrijfsleven de commercialisatie van de ontwikkelingen mogelijk maken.

Bron: Belga

Voor meer informatie over onderzoekscentra zoals Imec en andere sterktehouders van de Vlaamse kenniseconomie, neem contact op met Tomas Van Stappen van het Nederlandse kantoor van Flanders Investment & Trade.

Newsletter

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Belgische kvk niet hetzelfde als Nederlandse kvk: 5 verschillen

De rol en het statuut van de Belgische kvk is duidelijk anders dan die van de kvk in Nederland. Nederlandse bedrijven zijn hier vaak niet van op de hoogte. Hierbij de 5 belangrijkste verschillen: Privé ipv publiek Alle kvk’s in België zijn privé-organisaties en geen overheidsorganisaties! De kamers van koophandel in België zijn meestal non-profit […]

De NIS-richtlijn ontleed – een pragmatische aanpak

De Europese Unie wil het veiligheids- en herstelniveau van kritische Netwerk- en Informatiesystemen (NIS) naar een hoger niveau tillen. De bedoeling is om leveranciers van essentiële en digitale diensten beter te wapenen tegen cyberaanvallen, die hun dienstverlening kunnen beïnvloeden. BDO heeft een whitepaper opgesteld met een pragmatische aanpak van de NIS-richtlijn. Voorbeelden uit binnen- en […]

Duurzaamheid, concurrentie en groei: de strategische verschillen tussen Nederland en België

Op 3 oktober 2019 stelden NKVK en Berenschot het Strategy Trends België 2019 rapport voor. Daarin wordt aan de hand van een bevraging van Belgische bedrijfsleiders in kaart gebracht welke strategische thema’s in de Belgische boardroom belangrijk. Een soortgelijk onderzoek werd eerder ook in Nederland uitgevoerd. Het is dus erg interessant om de resultaten voor […]

Start typing and press Enter to search