In Algemeen, Commerciëel

Wageningen

Imec, het onderzoekscentrum op vlak van nano-elektronica en digitale technologie uit Vlaanderen, gaat samen met de Nederlandse universiteiten Radboud University en Wageningen University & Research (WUR) en het academisch ziekenhuis Radboudumc in Wageningen OnePlanet realiseren.

Dat is een nieuw innovatiecentrum voor gezondheids-, voeding- en landbouwtechnologie. De provincie Gelderland subsidieert het project met 65 miljoen euro.

Met een primaire locatie op de universiteitscampus in Wageningen zullen Imec en de partners innovaties voor voeding, landbouw en gezondheid ontwikkelen. Chiptechnologie zal een cruciale rol spelen. In een eerste fase zullen 35 onderzoekers worden aangeworven. Dit aantal moet tegen 2028 geleidelijk groeien naar 120. Met een vestiging in Eindhoven heeft Imec in Nederland inmiddels al veertien jaar expertise opgebouwd in gezondheidsoplossingen. Deze oplossingen zijn op basis van wearables en Internet of Things.

Preventie

Samen met Radboud University en Radboudumc wordt er ingezet op preventieve gezondheidszorg, preventie door gepersonaliseerde voeding en vroegtijdige diagnose. Ook zetten ze in op efficiënte behandeling en ondersteuning van chronische ziekten. Op gebied van agro- en voedingstechnologie zullen Imec en Wageningen University & Research onderzoek doen naar sensoren, robotisering, kunstmatige intelligentie, data analyse en digitale connectiviteit voor innovatieve landbouwtechnologie. Daarnaast zal Imec in samenwerking met het bedrijfsleven de commercialisatie van de ontwikkelingen mogelijk maken.

Bron: Belga

Voor meer informatie over onderzoekscentra zoals Imec en andere sterktehouders van de Vlaamse kenniseconomie, neem contact op met Tomas Van Stappen van het Nederlandse kantoor van Flanders Investment & Trade.

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Brussel: registreren voertuigen (LEZ)

Dit is een reminder dat Brussel een lage-emissiezone (LEZ) is sinds 2018. Omdat de gegevens van Nederlandse voertuigen in een open-data-systeem beschikbaar zijn voor de Brusselse overheid, is een pré-registratie voor Nederlanders niet vereist. Als uw voertuig niet in België of Nederland is geregistreerd, dan moet u zich binnen 24 uur van uw bezoek registreren […]

Nieuw lid: Krinkels

Wilt u uwzelf even voorstellen? Wie bent u, wat doet uw bedrijf? Ik ben Peter Loyens, de Algemene directeur van België voor Krinkels. Krinkels is een landschapsaannemer die zich bezighoudt met de aanleg en onderhoud van publieke en privéruimtes of buitenruimtes over geheel België. Ik werk hier bijna 9 jaar. Krinkels is marktleider in zowel […]

Leeuw van de Export 2019: de 6 kanshebbers

Al voor de 18e keer reikt Flanders Investment & Trade de Leeuw van de Export uit. Met deze jaarlijkse award bekroont FIT enkele uitzonderlijke exportsuccesverhalen uit Vlaanderen van het afgelopen jaar. Uit de inschrijvingen werden tijdens de 1e juryronde 6 bedrijven geselecteerd die uitblinken qua exportresultaten. Zij zijn kanshebbers voor de exportaward op woensdag 18 […]

Start typing and press Enter to search