In Algemeen, Commerciëel

Wageningen

Imec, het onderzoekscentrum op vlak van nano-elektronica en digitale technologie uit Vlaanderen, gaat samen met de Nederlandse universiteiten Radboud University en Wageningen University & Research (WUR) en het academisch ziekenhuis Radboudumc in Wageningen OnePlanet realiseren.

Dat is een nieuw innovatiecentrum voor gezondheids-, voeding- en landbouwtechnologie. De provincie Gelderland subsidieert het project met 65 miljoen euro.

Met een primaire locatie op de universiteitscampus in Wageningen zullen Imec en de partners innovaties voor voeding, landbouw en gezondheid ontwikkelen. Chiptechnologie zal een cruciale rol spelen. In een eerste fase zullen 35 onderzoekers worden aangeworven. Dit aantal moet tegen 2028 geleidelijk groeien naar 120. Met een vestiging in Eindhoven heeft Imec in Nederland inmiddels al veertien jaar expertise opgebouwd in gezondheidsoplossingen. Deze oplossingen zijn op basis van wearables en Internet of Things.

Preventie

Samen met Radboud University en Radboudumc wordt er ingezet op preventieve gezondheidszorg, preventie door gepersonaliseerde voeding en vroegtijdige diagnose. Ook zetten ze in op efficiënte behandeling en ondersteuning van chronische ziekten. Op gebied van agro- en voedingstechnologie zullen Imec en Wageningen University & Research onderzoek doen naar sensoren, robotisering, kunstmatige intelligentie, data analyse en digitale connectiviteit voor innovatieve landbouwtechnologie. Daarnaast zal Imec in samenwerking met het bedrijfsleven de commercialisatie van de ontwikkelingen mogelijk maken.

Bron: Belga

Voor meer informatie over onderzoekscentra zoals Imec en andere sterktehouders van de Vlaamse kenniseconomie, neem contact op met Tomas Van Stappen van het Nederlandse kantoor van Flanders Investment & Trade.

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Kvk Belgie niet hetzelfde als kvk Nederland: 5 verschillen

De rol en het statuut van de kamer van koophandel in België verschilt duidelijk van de kvk in Nederland. Vele Nederlandse zakenmensen zijn zich hier echter niet van bewust. Alvast 5 verschillen: Privé versus publiek Alle kamers van koophandel in België zijn privé-organisaties dus geen overheid! De kvk’s in België zijn over het algemeen non-profit […]

Update Belgische Beleggingsfiscaliteit

Wilt u als in België wonende particulier beleggen in buitenlandse aandelen en beleggingsfondsen? Wij bespreken een aantal praktische aspecten waarmee u geconfronteerd kan worden. Buitenlandse kapitaalverminderingen Een terugbetaling van aandelenkapitaal die volledig aangerekend wordt op het zogenaamde gestort kapitaal, is belastingvrij in hoofde van de aandeelhouder. Deze terugbetaling kwalificeert namelijk niet als een ‘dividend’.Dit gebeurt […]

Nieuwe partner Be.connected: Voka

De NKVK heet Voka, de nieuwe partner van Be.connected, welkom op het platform. Als vertegenwoordiger van 18.000 bedrijven is ze het grootste ondernemersnetwerk in Vlaanderen. Be.connected is een platform de bedrijven en kansen met elkaar matcht, wat Voka een ideale partner maakt. Be.connected is een dienst  van de NKVK. Internationale en lokale Kamers van Koophandel […]

Start typing and press Enter to search