Event begint op

25 nov 2020 | 13:30

Een team leiden van op afstand. Hoe geef je leiding aan een team dat je zelden ziet?

Als de trein niet rijdt, kan hij ook niet  te laat komen. Maar wil je dat als leidinggevende wel? Heb je niet liever een trein die soms wat vertraging heeft en soms eens te laat is. Een trein die zijn deuren opent voor de reizigers en hun naar de bestemming brengt, ongeacht de obstakels die op de weg liggen? Het antwoord is ja.

Als leidinggevende sta je nu eenmaal voor een nieuwe (digitale) uitdaging: Hoe zorg ik dat mijn team aan boord stapt als ik hen niet kan zien?

Hoewel je blindelings vertrouwt op je collega’s, ben je toch ook bang het overzicht kwijt te spelen. Is iedereen wel betrokken op het grotere plaatje? Zijn de mensen wel bezig met de juiste dingen?  Hoe flexibel stel je je op naar de verschillende werktijden van medewerkers? Hoe ondersteun je voldoende samenwerking en uitwisselen? Hebben ze je hulp wel nodig? En hoe onthaal je nieuwe collega’s in het team? Leidinggeven op afstand kan onzeker maken over de eigen kwaliteiten en manieren om leiding te geven.

Even binnenspringen, gezellig kletsen hoe het met iedereen gaat, letterlijk zien waar iedereen mee bezig is, een paar vragen stellen en voilà, je bent weer helemaal op de hoogte. Kan dit dan ook op afstand? Het antwoord is gelukkig ja. Al zal je daar als leidinggevende wel wat voor moeten doen. In dit webinar vind je de juiste ondersteuning om een future-proof leider te worden!

Wat mag je verwachten?

Dit webinar is interactief en wordt gegeven door de specialisten van Obelisk. Je wordt aan het denken gezet, via oefeningen doe je ervaring op en na de sessie kan je meteen aan de slag met wat je leerde.

De volgende thema’s komen zeker aan bod:

  • Je ontdekt hoe je aan het teamgevoel en de onderlinge betrokkenheid kan werken, ook al zien de teamleden elkaar weinig;
  • Je weet hoe je als leidinggevende de samenwerking tussen teamleden kan ondersteunen en bevorderen;
  • Je kan een hefboom zijn voor het onderlinge vertrouwen;
  • Je slaagt erin om nieuwe collega’s zich snel thuis te laten voelen in het team.

Daarnaast zal je interessante praktijkervaringen horen van andere deelnemers die leiding geven op afstand. 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Voor leidinggevenden die geloven in de kracht van samenwerken en daar blijvend willen in investeren, ook in een digitaal tijdperk.

Datum en tijdstip

Het webinar team leiden op afstand vindt plaats op woensdag 25/11/2020.
Start: 13u30
Einde: 14u30

Jouw investering

Gratis voor leden (NKVK , BECI).
€15 voor niet-leden.

Webinar Team Leiden op Afstand Registratie

Start typing and press Enter to search

Webinar leiderschapWebinar E-selling