Event begint op

05 jul 2021 | 12:30

Verdiepingssessie Arbeid en werving & Business Cultuur

Zakendoen over de grens: België | Verdiepingssessie Fiscaliteiten en netwerk opbouwen

Is je globale kennis over zakendoen in België niet meer toereikend en is het tijd die te verbreden? Schrijf je dan nu in voor onze ‘lunch & learn’ sessie over ‘fiscaliteiten‘ en ‘netwerk opbouwen’ die we samen met organiseren. Voor alle ondernemers die reeds zakendoen in België en ondernemers die zaken willen gaan doen in België.

Datum en tijdstip

Maandag 5 juli 2021 12:30 uur – 14:00 uur (Online)

Post COVID werken tussen België en Nederland, hoe gaat dat? Ook inzake grensarbeid zal als gevolg van de COVID-crisis thuiswerken meer en meer de norm worden. Dit kan heel wat fiscale en juridische gevolgen hebben van zodra de huidige tijdelijke coronamaatregelen daaromtrent opgeheven worden. Heb je al stil gestaan bij mogelijke verschuivingen op het vlak van belastingheffing en sociale zekerheid?

In 45 minuten geeft Nancy Slegers, partner bij BDO Tax Advisors, hier een toelichting op. Zij laat de volgende zaken de revue passeren:

 • Korte schets van de fiscale en sociale COVID-maatregelen die genomen werden tussen België en Nederland
 • Formaliteiten te vervullen ingevolge de toepassing van deze COVID-maatregelen door werkgever en werknemer
 • Globale toelichting van de mogelijke gevolgen, nadat deze maatregelen opgeheven worden op het vlak van:
  • vennootschapsbelasting
  • sociale zekerheid
  • arbeidsrecht
  • belastingheffing

Deze bijeenkomst sluiten we af met het onderwerp ‘netwerk opbouwen’. Erik Schroeven, directeur van de Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg, vertelt je meer over welke netwerken je wanneer kunt inzetten. Hoe je een langetermijnrelatie opbouwt en de juiste samenwerkpartners vindt.

Zet voor jezelf een lekkere lunch klaar, stel je vragen en deel ervaringen met andere bedrijven die actief zijn op de Belgische markt. Buiten de presentaties om is er volop ruimte om vragen te stellen en afspraken te maken.

Aanmelden

Voor vragen en/of aanmelden kun je contact opnemen met Vivian Schoormans via T. (06) 59 97 81 24 of  via E. schoormans@vnoncwbrabantzeeland.nl

 

De Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg (NKVK), de NL Business Hub in België, ondersteunt Nederlandse bedrijven die stappen willen maken door soft-landing services zoals marktscans, matchmaking en partneridentificatie, en praktische zaken als het opzetten van een legale entiteit in België en Luxemburg. Daarnaast biedt de community van leden, en het uitgebreide netwerk veel mogelijkheden om van de ervaringen van andere ondernemers te leren.

Start typing and press Enter to search

Loon Corona