Event begint op

13 jun 2021 | 09:00

Cycling4Climate

Op ZONDAG 13 JUNI 2021 fietsen we met een groep bekende en minder bekende fiets- en duurzaamheidsliefhebbers ruim 200 KILOMETER. Een tocht langs de kustlijn die in België ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt. Een kustlijn die wat ons betreft geen werkelijkheid mag worden.

Met onze tocht vragen we aandacht voor klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel en de gevolgen daarvan. Vorige eeuw steeg de zeespiegel al met 20 centimeter. Deze eeuw dreigt daar nog eens tot 80 centimeter bij te komen. Dat moeten we zien te voorkomen.

Om die reden organiseren de Nederlandse Ambassade in Brussel en de Nederlandse Organisatie Cycling 4 Climate op zondag 13 juni 2021 de ‘CLIMATE CLASSIC’. Naast een mooie tocht langs de fictieve Nederlandse kustlijn, zal dit jaar ook deze ambitieuze fietstocht in België worden gereden. Klimaatverandering kent namelijk geen grenzen. De route door België trekt langs de toekomstige kunstlijn die door West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen snijdt.

Het doel is het vestigen van de aandacht van op de klimaatproblematiek en de concrete gevolgen daarvan. De tocht zal worden omkaderd met enkele zij-events en via de verschillende (online) media wordt de actie onder de aandacht gebracht van het bredere publiek. Als kers op de taart vindt de aankomst plaats in hartje Antwerpen bij het Nederlands Consulaat-Generaal op de Grote Markt. Daarvoor wordt het kernteam, dat de gehele route zal fietsen, de laatste 10 kilometer vervoegd door andere fietsers om hun steun voor dit initiatief te onderschrijven. Samen brengen we onze boodschap over.

Het programma ziet er grofweg als volgt uit:

Programma 13 juni
09.00 uur Vertrek uit Poperinge met kernteam

Uitgezwaaid door schepenen Loes Vandromme en/of Bryan Vanderhaeghe

12.30 – 13.00 uur Lunchpauze

Locatie onderweg te bepalen, tijdstip kan afwijken

17u30 – 18.00 uur Aankomst laatste 5 km, start meefietsers

Opvang door meefietsers die laatste 5 km meedoen

Meefietsers vertrekken vanaf Grote Markt Antwerpen

18.30 – 19.00 uur Aankomst en huldiging Grote Markt Antwerpen

Ben je enthousiast geworden om mee te fietsen? Of wil je meer informatie ontvangen over dit initiatief?

Neem dan contact met ons op via bru-ea@minbuza.nl

Climate Classic België

Start typing and press Enter to search

Werving in België