Procesindustrie


De Belgische voedingsindustrie 2016 (Nieuwe studie)

 

cover-voedingsindustrie-belgie.jpg 

Deze marktstudie biedt u een actueel en uitgebreid overzicht van de Belgische voedingsindustrie. U krijgt inzicht in de belangrijkste kerncijfers, karakteristieken en trends binnen deze sector. Bovendien wordt verder ingegaan op de verschillende deelsectoren van deze industrie; o.a. de verwerking van vlees, vis, chocolade, suikerwerk, zuivel, dranken, granen, deegwaren, groenten en fruit, dierenvoeding en oliën en vetten komen aan bod. 
Naast een overzicht van de top 50 voedingsbedrijven in België krijgt u per deelsector een overzicht van de belangrijkste spelers. Bovendien bieden wij u de mogelijkheid de opgenomen contactgegevens digitaal te ontvangen. Deze digitale database omvat gegevens van  ± 450 bedrijven uit de voedingsindustrie met vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer evenals algemeen e-mailadres, website en omzetgegevens indien gekend. Deze database is enkel verkrijgbaar bij aankoop van de desbetreffende marktstudie. 

Inhoudsopgave

Prijs: 
NKVK & Beluned leden: €176 - met database €259
Niet-leden: €235 - met database €345

Bestel nu! 

 


De Belgische Farmaceutische industrie 2014

         cover-farma-2014-3.jpg                Deze marktstudie biedt u een actueel en uitgebreid overzicht van de Belgische farmaceutische industrie. U krijgt inzicht in de kerncijfers, trends en karakteristieken alsook de structuur van de markt. Bovendien wordt dieper ingegaan op de ontwikkeling, de registratie en de terugbetaling van geneesmiddelen in België. Naast een individuele analyse van de top 10 farmaceutische productiebedrijven in België ontvangt u een algemene adressenlijst van de 100 belangrijkste bedrijven en laboratoria in de sector. Bovendien bieden wij u de mogelijkheid deze adressenlijst digitaal te ontvangen.

Inhoudsopgave

Prijs:
NKVK & Beluned leden: €176 - met database €195
Niet-leden: €235 - met database €260

Bestel nu


De Belgische (Petro)chemische industrie 2014

cover-chemie-2014.jpg

Deze markstudie biedt u een actueel en uitgebreid overzicht van de Belgische (petro)chemische industrie. U krijgt inzicht in de belangrijkste kerncijfers, trends en karakteristieken, alsook de kansen en bedreigingen voor deze sector. Bovendien wordt dieper ingegaan op de verschillende deelsectoren van deze industrie; o.a. raffinage, basischemie, en kunststof- en rubberverwerking komen aan bod. Naast een uitgebreide analyse van de top 15 chemische bedrijven in België ontvangt u een adressenlijst van de 150 belangrijkste spelers ingedeeld naar deelsector.

Inhoudsopgave


Prijs: 
NKVK & Beluned leden: €176 - met database €203
Niet-leden: €235 - met database €270

Bestel nu 

 


Biotechnology in Belgium (English) 2010

biotechnology.jpg

 

The Belgian biotechnological sector has shown a strong and continued growth, especially during the last decade. The important investments in R&D from the private sector, a high level of academic expertise and favourable and stimulating measures through the policies of different levels of the Belgian government have resulted in a leading position of Belgian biotechnology on the European market and even on a global scale. This report gives the most important economic figures and trends, as well as insight into the level of academic expertise and the Belgian governemental policy towards biotechnology. Besides a market analysis this report also contains crucial infomation (contact and profile) about the most important companies, research institutes, capital providers, and branche organisations active in this thriving sector.

Inhoudsopgave (English)

Prijs: 
NKVK & Beluned leden: €105 
Niet-leden: €150 

Bestel nu

 


Marktscan 'Micro- en Nanotechnologie België/Nederland 2009

micro.jpg

 

Micro- en nanotechnologie wordt gezien als de technologische revolutie van de toekomst en wordt zelfs vergeleken met de uitvinding van de stoommachine of het internet. De ontwikkelingen gaan razend snel en de technologie wordt in steeds meer sectoren toegepast. Deze studie geeft antwoord op essentiële vragen over deze sector. Naast een analyse van de markt voor micro- en nanotechnologie in België en Nederland, bevat deze marktscan een actueel repertorium van de belangrijkste ‘stakeholders’ in de sector. Zo vindt u er onmisbare gegevens over de verschillende programma’s, instellingen, vakverenigingen en bedrijven in beide landen.

Inhoudsopgave

Prijs: 
NKVK & Beluned leden: €65 
Niet-leden: €95 

Bestel nu

 


De Belgische procesindustrie 2009

procesindustrie.jpg

 

De Belgische procesindustrie bestaat uit verscheidene toepassingssectoren die sterk van elkaar verschillen. Deze omvatten (petro)chemie & life sciences, farma, biotechnologie, voedingsmiddelen, metallurgie, papier en glas. Tezamen waren deze sectoren goed voor een omzet van ruim €125 miljard in 2007. Dit rapport geeft een uiteenzetting van deze toepassingssectoren en behandelt de economische cijfers, investeringen, producten, trends, ontwikkelingen en de invloed van de crisis. Ook vindt u in dit rapport een overzicht van de 25 grootste bedrijven per sector evenals de belangrijkste vakbladen, beurzen en brancheorganisaties met hun contactgegevens.

Inhoudsopgave

Prijs: 
NKVK & Beluned leden: €105  
Niet-leden: €150 

Bestel nu

 

Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg (NKVK)
Louizalaan 500
B- 1050 Brussel
T: +32 2 219 11 74
E: info@nkvk.be

Belgisch - Luxemburgse Kamer van Koophandel voor Nederland (BELUNED)
Archimedesstraat 12
NL-3316 AB Dordrecht
T: +31 78 635 19 90
F: +31 78 635 29 23
E: info@nkvk.be