Sectorstudies


De NKVK en Beluned hebben de afgelopen jaren sectorstudies gepubliceerd binnen de volgende sectoren:


Bouwen en Wonen

Sinds 2009 wordt er marktonderzoek gedaan binnen deze sector. Sindsdien zijn er succesvolle rapporten geschreven over de Belgische Doe-het-zelf markt, de Belgische Bouwmaterialenmarkt en de Belgische Meubelmarkt. In 2013 werd de nieuwste versie van het Belgische Doe-het-zelf markt rapport gelanceerd en dit jaar is het meest recente rapport betreffende Belgische Meubelmarkt verschenen.  Bekijk hier alle beschikbare marktrapporten.


 

Transport & Logistiek

Deze uitgebreide marktstudie geeft u een actueel overzicht van de Belgische goederentransportsector. U krijgt o.a. informatie over de verschillende deelsectoren: wegtransport, transport over water, transport via de lucht en spoortransport. Voor de sector in zijn geheel en de deelsectoren krijgt u inzicht in de omvang, de structuur, investeringen, trends en karakteristieken, etc. Ook wordt ingegaan op de belangrijkste havens en luchthavens in België. Naast een overzicht van beurzen, vakbladen en sectororganisaties vindt u een adressenlijst van de belangrijkste transportbedrijven in België naar deelsector. Bovendien bieden wij u de mogelijkheid deze adressenlijst digitaal te ontvangen.


Metaal en Techniek

In 2014 werd het eerste rapport binnen deze sector geschreven over de Belgische machinebouw- en mechatronicasector.
U krijgt inzicht in de belangrijkste kerncijfers, trends en karakteristieken, alsook de geografische verdeling van de activiteiten. Bovendien wordt dieper ingegaan op de verschillende deelsectoren van deze industrie; komen aan bod: Compressoren, Food equipment, Gereedschapsmachines, Industriële automatisering, Industrieovens, Land- en tuinbouwmachines, Machines voor de voedings-, verpakkings- en farmaceutische industrie, Machines voor burgerlijke bouwkunde, Pompen en appendages, Textielmachines, Tandwielen en transmissies.

Ook krijgt u een overzicht van de belangrijkste brancheorganisaties, vakbladen en beurzen. 

 


Procesindustrie

Sinds 2009 doet de NKVK onderzoek binnen de Belgische procesindustrie, micro- en nanotechnologie, biotechnologie en petro-chemische industrie. Deze rapporten geven een overzicht van de cijfers, producten, mogelijke investeringen, trends en recente ontwikkelingen. Een belangrijke toegevoegde waarde is een overzicht van de belangrijkste vakbladen, beurzen en brancheorganisaties met contactgegevens. Klik hier voor meer informatie en bestelmogelijkheden.


Voeding

De Belgische foodservice neemt in België een steeds belangrijkere plaats in. Er is een stijging van de omzet binnen deze kanalen en in 2010 heeft de NKVK een marktrapport geschreven om een uitgebreid overzicht te geven van de ontwikkelingen en trends binnen deze interessante sector.


Baby & Speelgoed

In 2012 zijn de marktrapporten  de ‘Belgische Markt voor Babyartikelen’ en de ‘Belgische Speelgoedmarkt’ verschenen. Zij geven beiden een uitgebreide update van beide gebieden binnen de branche.


Kleding & schoenen

De kleding- en textielsector is een van de grootste werkgevers in België. In dit rapport krijgt u een overzicht van de organisatie van de productie en distributie, trends en ontwikkelingen in  het winkelgedrag en budgetbesteding van de Belg en gegevens over ontwerpers en modecentra en media.


 

Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg (NKVK)
Louizalaan 500
B- 1050 Brussel
T: +32 2 219 11 74
E: info@nkvk.be

Belgisch - Luxemburgse Kamer van Koophandel voor Nederland (BELUNED)
Archimedesstraat 12
NL-3316 AB Dordrecht
T: +31 78 635 19 90
F: +31 78 635 29 23
E: info@nkvk.be