Peter De Ryck nieuwe managing partner van Lydian

Sinds 1 januari 2016 is Peter De Ryck de nieuwe managing partner van het onafhankelijk full service zakenadvocatenkantoor Lydian. Peter De Ryck stond reeds sinds 2007 aan het hoofd van het Corporate & Finance departement van Lydian. Hij is gespecialiseerd in vennootschapsrecht en fusies en overnames en heeft ruime ervaring, met name in private equity en vastgoedtransacties. Hij wordt door Chambers en Legal 500 vermeld als vooraanstaand deskundige in zijn vakgebied. Peter heeft in New York en Londen gewoond en een groot deel van zijn opvoeding was in het Engels.

Peter De Ryck volgt Wouter Neven op die sinds 1 januari 2013 fungeerde als managing partner. Het is een traditie bij Lydian dat de functie van managing partner om de drie jaar roteert. Dit laat elk van de vennoten toe om de pols aan de business te houden en dicht bij de klanten van Lydian te blijven staan.

Peter De Ryck: “Ik voel mij vereerd om een mooi kantoor als Lydian mee te mogen aansturen. Mede dankzij Wouter Neven en de vorige managing partners is Lydian uitgegroeid tot een gevestigde waarde onder de Belgische zakenkantoren en slaagt het kantoor er meer en meer in om de meest getalenteerde jonge advocaten aan te trekken. Lydian staat bekend als een dynamisch, ondernemend en vooruitstrevend kantoor dat haar cliënten op een persoonlijke, pragmatische manier bijstaat. De geïntegreerde full-service aanpak gecombineerd met een sterke niche en sectorkennis hebben ons een benijdenswaardige positie in de markt gegeven. Ik wil die succesvolle politiek verderzetten en het kantoor verder uitbouwen voornamelijk met een strategie van interne groei en gerichte versterkingen in een aantal sectoren en niches. Zo is Lydian reeds aan het inspelen op de actuele markttendensen door verder te investeren in CINV (Compliance and Internal Investigation) en M&A / Warranty & Indemnity Insurance. Daarenboven wordt ICT een belangrijke groeifocus.”

Wouter Neven: “De drie jaren als managing partner waren bijzonder boeiende jaren. Het was een eer om met een dynamische groep van uitzonderlijk capabele vennoten samen het kantoor verder te hebben kunnen laten groeien. Peter De Ryck zal door zijn uitzonderlijke capaciteiten en als topadvocaat er zeker in slagen om verdere groei te blijven realiseren alsmede antwoorden vinden op nieuwe ontwikkelingen die zich in de zakenadvocatuur blijven aandienen.”

 Lydian is één van de grootste Belgische onafhankelijke full service advocatenkantoren dat sinds haar oprichting in 2001 middelgrote en grote Belgische en internationale ondernemingen adviseert in alle aspecten van het recht. Pragmatisch, to the point, kwalitatief hoogstaand advies met oog voor de juridische en zakelijke belangen van haar cliënten tegen concurrentiële tarieven is het handelsmerk van Lydian. Een handelsmerk dat vanuit haar kantoren in Brussel, Antwerpen en Hasselt wordt gewaarborgd door ruim 110 medewerkers waarvan 75 advocaten.

 
Voor meer informatie contacteer:
Peter De Ryck Managing Partner Lydian
T +32 (0)2 787 90 20
 
 
 
 

12 januari 2016

« Terug

Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg (NKVK)
Louizalaan 500
B- 1050 Brussel
T: +32 2 219 11 74
E: info@nkvk.be

Belgisch - Luxemburgse Kamer van Koophandel voor Nederland (BELUNED)
Archimedesstraat 12
NL-3316 AB Dordrecht
T: +31 78 635 19 90
F: +31 78 635 29 23
E: info@nkvk.be