Flanders Investment & Trade


fit-2pms-pos-hor-groot.jpgFlanders Investment & Trade is het Vlaams overheidsagentschap dat buitenlandse kandidaat-investeerders een uitgebreide waaier aan gespecialiseerde diensten biedt. Nederlandse bedrijven met investerings- en expansieplannen in Vlaanderen, genieten kosteloos deskundig advies over alle aspecten doorheen het volledige investeringstraject: van juridische en fiscale informatie, subsidies en financiële regelingen, het zoeken naar de juiste vestigingslocatie, het aanwerven van personeel, tot de introductie in het lokale netwerk. 


Wat kunnen wij voor uw bedrijf betekenen? 

Flanders Investment & Trade staat ter beschikking van buitenlandse bedrijven die overwegen te investeren of uit te breiden in Vlaanderen. Wij geven u advies over alle financiële, technische en praktische aspecten van een investering en dit steeds op een vertrouwelijke basis. Ons advies is bovendien kosteloos. Naast een persoonlijke begeleiding kunnen wij u ook de meest recente informatie bieden over nationale, regionale en lokale economische aspecten. 


Wij zijn het antwoord op al uw vragen! 

Of uw bedrijf een eerste investering in Vlaanderen plant, een reeds bestaande vestiging wil uitbreiden of eerder een joint venture wenst op te zetten, wij staan u steeds bij met professioneel en vertrouwelijk advies over:

 • Investeringslocatie
  Onze ervaren medewerkers bezorgen u een overzicht van beschikbare bedrijventerreinen. Daarnaast geven we u waardevolle informatie over ondermeer de lokale arbeidsmarkt, leveranciers, R&D en logistieke mogelijkheden zodat u de juiste locatie voor uw activiteiten vindt.
 •  Financiële stimuli
  Wij bespreken met u de mogelijke fiscale voordelen, financiële steun en subsidies die de Belgische nationale en Vlaamse overheden u kunnen bieden. Ook adviseren wij u over specifieke steun op maat van uw bedrijf. U kan op ons rekenen als u hulp nodig heeft bij de administratieve aspecten.
 •  Beslissingsnemers
  Wij laten u kennismaken met een heel wat interessante netwerken en personen uit ondermeer de dienstensector, de academische wereld, onderzoeksinstellingen en met consultants uit de private sector. We brengen u in contact met relevante overheidsdiensten op alle niveaus. 
 •  Wettelijke aspecten
  Door het geven van gedetailleerde documentatie over alle aspecten die komen kijken bij het opstarten van een bedrijf in Vlaanderen, maken we het investeringsproces voor u gemakkelijker.
 •  Zakelijke opportuniteiten
  Ook na uw investering staan wij voor u klaar. Wij helpen graag bij extra investeringen en uitbreidingen van uw bestaande investering.
 •  Integratie in het lokale leven
  Wij laten uw bedrijf kennismaken met de Vlaamse manier van leven en helpen uw buitenlandse medewerkers integreren door zoveel mogelijk informatie te geven over wat Vlaanderen te bieden heeft: onderwijs, sport, cultuur en zoveel meer.


Contact 

Economische en Handelsvertegenwoordiging van Vlaanderen in Nederland:
Ambassade van België / Flanders Investment & Trade (FIT)
Koninginnegracht 86 / 2514 AJ Den Haag – Nederland
T. +31 (0)70 416 81 04
Dirk Verlee, Economisch en Handelsattaché
dirk.verlee@fitagency.comwww.twitter.com/Flanders_NL
www.investinflanders.com
www.twitter.com/InvestFlanders

 

Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg (NKVK)
Louizalaan 500
B- 1050 Brussel
T: +32 2 219 11 74
E: info@nkvk.be

Belgisch - Luxemburgse Kamer van Koophandel voor Nederland (BELUNED)
Archimedesstraat 12
NL-3316 AB Dordrecht
T: +31 78 635 19 90
F: +31 78 635 29 23
E: info@nkvk.be