Bedrijven die zaken doen in de Benelux kunnen bij de NKVK en Beluned terecht voor verschillende diensten. Ons doel is altijd om Nederlandse, Belgische en Luxemburgse ondernemers te begeleiden en met elkaar in contact te brengen. Wij kunnen u helpen binnen de volgende gebieden:

Seminars en opleiding   

Markt- en bedrijfsinformatie   

Individuele begeleiding en advies   

Netwerking

De Loft   

Handelsbevordering 


Seminars en opleiding

Aspecten van grensoverschrijdend zakendoen in Nederland en België

Over de grens heen komt u in contact met een heel andere zakelijke context. NKVK/Beluned organiseert op regelmatige basis activiteiten om bedrijven te informeren over de verschillende aspecten van het grensoverschrijdend zaken doen in Nederland en België. Wij doen dit door middel van seminars en workshops binnen 5 clusters: human resources, fiscaal/juridisch, financieel, sales & marketing en sociaal/cultureel. Daarnaast worden ook meer gespecialiseerde en sectorspecifieke seminars georganiseerd.

Interne bedrijfsopleiding

Heeft u een gemengd Nederlands-Belgisch team in uw bedrijf? Moeten uw Nederlandse personeelsleden  vaak omgaan met Belgische klanten en partners? Of zijn het net Belgen die vaak met Nederlanders zaken moeten doen? NKVK-Beluned organiseert intern bij uw bedrijf een workshop ‘Cultuurverschillen in zakendoen Nederland-België’. In enkele uren wordt uw team attent gemaakt  op culturele aandachtspunten en mogelijke valkuilen bij het zakendoen over de grens heen. Elkaar ‘begrijpen’ is namelijk een eerste vereiste van succesvol zakendoen.

Meer info
Tom Vansteenkiste;
+ 32 2 209 04 77 
tom.vansteenkiste@nkvk.be        


Markt- en bedrijfsinformatie

Marktrapporten

De NKVK brengt elk jaar in haar marktstudies een aantal sleutelsectoren van de Belgische economie in kaart. De focus ligt daarbij vooral op retail, bouw en de industrie. Zo verschenen in de laatste jaren marktstudies over de Belgische foodretail, de markt voor babyartikelen en speelgoed, de Belgische doe-het zelfsector, de tuinsector, de (petro)chemische industrie, de voedingsindustrie, etc... Naast een algemene analyse van de sector biedt een dergelijke studie ook een uitgebreid overzicht van de belangrijkste bedrijven en stakeholders in de sector. 

Daarnaast beschikken wij over juridische rapporten met de volgende informatie: vestiging in België, uitvoering van werken, verkoopsvoorwaarden, concessie in België, handelsagentuur in België en belastingheffing in België. 

Adressenlijsten en bedrijfsgegevens

Leden van NKVK-Beluned kunnen vanaf nu jaarlijks, kosteloos, tot 12.000 adressen van Belgische bedrijven opvragen. Om succesvol te exporteren is het namelijk van groot belang om uw (potentiële) klanten en partners in de doelmarkt goed in kaart te hebben.
Onze uitgebreide database bevat gegevens van meer dan 1 miljoen bedrijven en organisaties in België.

De volgende gegevens kunnen worden vermeld:

  • naam en adres van de onderneming,
  • rechtsvorm
  • ondernemingsnummer
  • oprichtingsdatum
  • taalcode
  • NACE-BEL-activiteitscodes

En indien gekend telefoon, fax, algemeen e-mailadres, website, bedrijfsleiding, personeelssterkte alsook enkele financiële basisgegevens zoals de omzet.

Om optimaal aan uw vraag te kunnen voldoen, werkt NKVK-Beluned op basis van een aantal selectiecriteria. U kan adressenbestanden selecteren en bekomen op basis van o.a. de NACE-BEL-activiteitscodes, juridische vorm, geografische ligging, taalcode, oprichtingsdatum, aantal werknemers en omzet.

Meest gestelde vragen

Zakendoen in België en Luxemburg kunnen op verschillende vlakken vragen oproepen. Welke documenten heeft u nodig als u zich daar wilt vestigen? Moet uw Nederlandse werknemer in België belasting afdragen aan de Belgische staat? Met welke belangrijke cultuurverschillen houdt u rekening? 

Bekijk hier de meest gestelde vragen.


Individuele begeleiding en advies

NKVK-Beluned stelt haar operationele kennis ter beschikking van bedrijven die concrete vragen hebben over het zakendoen in het buurland. Dit kan gaan van sectorspecifieke informatie tot bijvoorbeeld begeleiding bij het oprichten van een vestiging in het buurland. Ook brengen wij u indien nodig in contact lokale experts en belangenorganisaties.

Bij nood aan meer diepgaande kennis kunnen wij een beroep doen op onze Experts en Business Partners. Daarnaast biedt de NKVK u de mogelijkheid om u op een eenvoudige manier in België te vestigen middels het hosten van uw organisatie. 

Meer info:
Tom Vansteenkiste
+ 32 2 209 04 77
tom.vansteenkiste@nkvk.be 


Netwerking

NKVK-Beluned bieden de Nederlandse en Belgische bedrijven tevens een platform waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Wij organiseren ontbijtsessies, Executive Meetings en avondsessies om in aanwezigheid van een aansprekende gastspreker te discussiëren en zakelijk te netwerken. Ook zijn er lokale open netwerken: NEDwerk Antwerpen en NEDwerk Limburg. Het jaarlijkse NKVK Golf Trophy en de Sailing Trophy zijn tevens open netwerkmomenten en toegankelijk voor zowel leden als extern geïnteresseerden. Specifiek voor Executive Members organiseert de NKVK een aantal keer per jaar bijeenkomsten van de NKVK Executive Club. Ook zorgt het NKVK-Beluned lidmaatschap ervoor dat u voordeliger toegang krijgt tot netwerkevenementen van partnerorganisaties.

Meer info:
Tom Vansteenkiste
+ 32 2 209 04 77
tom.vansteenkiste@nkvk.be

 


De Loft, uw flexwerkplek in Brussel

leden van NKVK-Beluned kunnen gebruik maken van ‘De Loft’. De Loft is een open space werkplek in het kantoor van NKVK in Brussel. U kan hiervan als lid van NKVK-Beluned gratis gebruik van kan maken. U heeft toegang tot het internet en kan gebruik maken van een drankje. Bovendien bent u letterlijk ‘in house’ bij de NKVK en kan u daarvan gebruik maken voor een gericht overleg over relevante thema’s. De Loft is de ideale plek om als u extern in Brussel bent een paar uur goed te kunnen doorwerken. De NKVK verwelkomt u alvast graag.

Meer info:
Steven Odding
+ 32 2 209 04 77
steven.odding@nkvk.be

 


Handelsbevordering

Concrete handelscontacten

NKVK-Beluned bezorgt u door zowel individuele als collectieve trajecten concrete handelscontacten in het buurland. Via individuele matchmakingprogramma’s wordt u op maat in contact gebracht met potentiële klanten of zakenpartners. Via collectieve contact- en leveranciersdagen ontmoet u potentiële afnemers in de retail en industrie en via Informatiedagen rond belangrijke infrastructuur- en overheidsprojecten brengen u op de hoogte van uw handelskansen over de grens heen.

Contactdagen / Matchmakings / Handelsmissies 

Door jarenlange ervaring en contacten heeft NKVK-Beluned reeds tientallen succesvolle contactdagen, matchmaking activiteiten en handelsmissies georganiseerd voor bedrijven uit verschillende sectoren.  
In de afgelopen jaren bezochte partijen en behandelde onderwerpen zijn: Louis Delhaize Group, Sligro Food Group, Mr Bricolage, BASF, Bayer, Evonik, Brainport; alsook de havens van Antwerpen en Rotterdam, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de stad Luik, etc.. Daarnaast organiseerden wij handelsmissies in opdracht van onder andere Metaalunie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse ambassade. Bent u benieuwd naar onze toekomstige evenementen? Inschrijven of meer informatie vindt u via de desbetreffende pagina. 

'Matchmaking op maat'

Als Nederlands bedrijf heeft u als ambitie om uw zakelijke activiteiten uit te breiden naar België. Hiervoor zoekt u een betrouwbare partner die u hierin kan begeleiden. De NKVK biedt u 'Matchmaking op maat' waarbij wij uw commerciële behoefte inventariseren en u op basis daarvan een voorstel doen om potentiële agenten of klanten te benaderen. Bekijk ons voorstel voor 'Matchmaking op maat Nederland-België' om te zien of dit voor uw bedrijf interessant kan zijn. 

Meer informatie betreffende handelsbevordering

Tom Vansteenkiste
+32 2 209 04 77
Tom.vansteenkiste@nkvk.be

 

 

 

 

 

Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg (NKVK)
Louizalaan 500
B- 1050 Brussel
T: +32 2 219 11 74
E: info@nkvk.be

Belgisch - Luxemburgse Kamer van Koophandel voor Nederland (BELUNED)
Archimedesstraat 12
NL-3316 AB Dordrecht
T: +31 78 635 19 90
F: +31 78 635 29 23
E: info@nkvk.be