Ahrend

Koninklijke Ahrend is de toonaangevende Europese specialist als het gaat om professionele werkomgevingen. Ahrend ontwerpt, produceert en verkoopt Nederlands design meubilair en aanverwante diensten waarmee we inspirerende werkomgevingen creëren. Als werkplek expert, helpen wij organisaties om ruimtes efficiënter te gebruiken. We versterken de identiteit van een organisatie met de inrichting van eigentijdse en inspirerende ruimten waarin medewerkers effectiever werken.

Ahrend is marktleider in de Benelux en (via haar dochteronderneming Techo) in Centraal- en Oost-Europa. Daarnaast heeft Ahrend vestigingen in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten. Via partnerships kan Ahrend wereldwijd meubilair leveren, installeren en onderhouden.


Het nieuwe werken

Nieuwe werken

Alles is in beweging, iedereen is overal en op elk moment bereikbaar. Vaste werkplekken en vaste werktijden hebben plaatsgemaakt voor vrijheid en flexibiliteit.

Het Nieuwe Werken betekent minder kosten en meer ruimte. Ruimte die vrijheid schept en inspireert tot meer inzet, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Een omgeving met de best denkbare voorwaarden. Voor het team, voor een individu. Voor bestaande en nieuwe ICT-faciliteiten. Voor nu en voor straks.


Ergonomie

Ergonomie

Vorm volgt functie, het leidmotief dat veel ontwerpers en architecten in
veilige haven brengt. Zo ook de designers bij Ahrend.

 Zij gaan een stap verder door begrippen als functie en functionaliteit zo breed mogelijk te interpreteren. Wat functioneel is moet ook mooi zijn,
moet ook duurzaam zijn en ergonomisch verantwoord. Die ruime interpretatie van functionaliteit maakt Ahrend design herkenbaar en tijdloos mooi: zowel nationaal als internationaal veelvuldig bekroond.
Design is voor Ahrend dan ook geen trend maar een traditie. Een traditie van vernieuwing waarin alles draait om mens en werk.


DuurzaamDuurzaam

Bij Ahrend ontwerpen we producten die lang meegaan. Niet alleen omdat
we meubilair van de hoogste kwaliteit leveren, maar ook omdat we
volgens de Cradle to Cradle-filosofie werken. Productonderdelen kunnen eindeloos hergebruikt worden. Bovendien bevatten onze producten geen giftige stoffen, zodat we met zekerheid kunnen zeggen dat de door ons ingerichte ruimtes gezonder zijn.

Maatschappelijk verantwoord
Een leefbare wereld, ook voor volgende generaties. Daarom is ondernemen voor Ahrend veel meer dan alleen het behalen van zakelijk succes. Het is een continue zoektocht naar de juiste balans tussen de drie P’s: People, Planet, Profit ofwel het best denkbare evenwicht tussen leefomgeving, mensen en economie. Vandaar ons zorgvuldige gebruik van grondstoffen en energie. En vandaar onze aandacht voor schone productieprocessen, nieuwe kringloopideeën en een gezonde omgeving. Op die manier geven we vorm aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Van nieuw naar nieuw
Van nieuw naar wegwerp heeft afgedaan. De nieuwe kringloop heet Cradle to Cradle: van nieuw naar nieuw. Afval bestaat niet meer, alle materialen worden opnieuw gebruikt. Als de eerste Cradle to Cradle gecertificeerde kantoorinrichter ter wereld geeft Ahrend u de beschikking over meubilair dat het milieu op geen enkele manier belast. Ons meubilair levert een positieve bijdrage aan veilig en gezond leven en werken. Wij gebruiken geen schadelijke stoffen en zetten in op Cradle to Cradle stoffering en gerecyclede materialen.

Op die manier helpt Ahrend u om uw eigen duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Met Cradle to Cradle werkplekken, maar ook met besparing van kostbare vierkante meters en daarmee het terugdringen van CO2 uitstoot.


OrganisatieOrganisatie

Ahrend is eigenlijk altijd een familiebedrijf gebleven. De passie, ondernemingszin en loyaliteit die daarbij horen zijn nog steeds volop aanwezig.

Ahrend begon als een handelsmaatschappij in van alles: van kompassen, passers tot pennen en potloden. Lange tijd was het bedrijf toonaangevend
in technisch tekenen, lichtdruk en reprografie. In de jaren vijftig werd met de overname van de fabrieken Oda (Sint-Oedenrode) en de Cirkel (Zwanenburg) het fundament voor het huidige Ahrend gelegd. Niet veel later maakte Ahrend naam met industriële vormgeving: minimalistisch, innovatief en functioneel. Het begin van de stroming die later ‘Dutch Design’ zou worden genoemd: ontwerpen vanuit de mens die het product gebruikt. Daar zijn ontwerpen en producten uit voortgekomen die twintig en soms wel veertig jaar meegaan. Met dezelfde passie en vakmanschap gemaakt waarmee Jacobus Ahrend ooit zijn bedrijf is gestart en waar wij nog dagelijks samen mee onderweg zijn.


Missie

Al sinds 1896 hebben diverse generaties Ahrend gemaakt tot het mooie bedrijf en de marktleider die het nu is. Onze producten en projecten zijn het resultaat van onze kennis, vakmanschap en onze passie voor design. Het zijn schoolvoorbeelden van ergonomie, functionaliteit en design. Allemaal dragen ze het Ahrend-label.

Onze missie:

Koninklijke Ahrend is de de leidende expert in Europa op het gebeid van de professionele werkomgeving.

Wat maakt Ahrend uniek?

 • Wij brengen een van de hoogste wereldstandaarden in ergonomisch design.
 • Wij zijn de grootste Europese speler met een Dutch Design-signatuur.
 • R&D, productie, marketing, sales en service: Ahrend heeft de hele keten in eigen beheer.
 • Wij zijn het eerste Cradle to Cradle-bedrijf binnen de branche.
 • Wij hebben het meest vertakte en best gespreide Europese netwerk.
 • Wij hebben de beste referenties voor kantoorinrichtingen in Europa
 • Wij zijn trots op ons kroontje. Er kan maar 1 bedrijf per branche koninklijk zijn en dat zijn wij!

Onze kernwaarden:

 1. Passie
 2. Verantwoordelijkheid
 3. Vakmanschap
 4. Samenwerken
 5. Oplossingsgericht

Hoe wij werkenHoe wij werken

Adviseren, ontwerpen, produceren en installeren. Voor u doen we alles en dan ook echt alles. Van werkplekonderzoek en proefopstellingen tot interieurontwerp en realisatie. Van inhuizing en instructie tot onderhoud en nazorg.

Elke organisatie is anders
Elke organisatie en elke situatie is anders. Met specifieke inrichtingseisen die we vastleggen in een programma van eisen en vervolgens vertalen in heldere adviezen met een hoog rendement. Wij kijken naar uw werkprocessen, uw identiteit, organisatievorm en de gevolgen van personele ontwikkelingen op korte en langere termijn. Dat levert unieke en vaak verrassende oplossingen op. Kostbare ruimte wordt slim benut, het rendement van uw investering in werkplekken en werkomgeving is zo optimaal.

U kunt direct aan de slag
Bijna zonder dat u er omkijken naar heeft, wordt het complete inrichtingstraject gestuurd en begeleid. Inhuizing en montage, opslag en inruil van bestaand meubilair. Stoffering, verlichting, beplanting en bekabeling. Alles wordt geregeld. U kunt direct aan de slag.

Nazorg en onderhoud
Preventief of regulier onderhoud. Al of niet vastgelegd in een contract. Zo blijven meubels en installaties in topconditie en gaat een verlengde levensduur samen met probleemloos gebruiksplezier. Bovendien krijgt u van ons de garantie dat alle Ahrend stoelen, tafels, kasten en ladeblokken minimaal tien jaar in productie blijven. Vervanging of uitbreiding van bestaand meubilair is geen enkel probleem.


Contact

Romboutsstraat, 9
1932 Sint-Stevens-Woluwe
België
Tel: +32 (0) 2 716.22.00
Fax: +32 (0) 2 716.22.01
Email: inrichten_zaventem@ahrend.com
Website: www.ahrend.com

Contactpersoon:

Patrick Junius – Directeur
Email: pjunius@ahrend.com

Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg (NKVK)
Louizalaan 500
B- 1050 Brussel
T: +32 2 219 11 74
E: info@nkvk.be

Belgisch - Luxemburgse Kamer van Koophandel voor Nederland (BELUNED)
Archimedesstraat 12
NL-3316 AB Dordrecht
T: +31 78 635 19 90
F: +31 78 635 29 23
E: info@nkvk.be